Το έξυπνο ταπεράκι Ιουνίου: Φριτάτα γλυκοπατάτας

Το έξυπνο ταπεράκι Ιουνίου: Φριτάτα γλυκοπατάτας Το έξυπνο ταπεράκι Ιουνίου: Φριτάτα γλυκοπατάτας

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ενέργεια: 245 kcal
Υδατάνθρακες: 16.7 γρ.
Πρωτεΐνη: 17.9 γρ.
Λιπαρά: 11.8 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 3.9
Φυτικές Ίνες: 2.2 γρ.
*ανά κομμάτι (1/8 συνταγής)
Το έξυπνο ταπεράκι Ιουνίου: Φριτάτα γλυκοπατάτας Play
Υλικά

Υλικά για 8 μερίδες:

  • 100 ml Ρόφημα Αμυγδάλου Δέλτα
  • 320 γρ. τριμμένη γλυκοπατάτα
  • 6 αυγά
  • 70 γρ. κίτρινο τυρί light
  • 70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. Baking powder
  • Αλάτι



Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε, προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα και ανακατεύουμε. 
  1. Ρίχνουμε το τυρί, το Ρόφημα Αμυγδάλου Δέλτα  και ανακατεύουμε καλά. 
  1. Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking, αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα. Μεταφέρουμε σε στρογγυλό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. 
  1. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά μέχρι η φριτάτα να πάρει χρώμα και να τραβήξει όλα της τα υγρά.