Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και λίγο αλάτι.
Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Ψήνουμε σε κρεπιέρα ή αντικολλητικό τηγάνι για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά και γαρνίρουμε με ...
![Το έξυπνο ταπεράκι Ιουνίου: Φριτάτα γλυκοπατάτας](https://deltamoms.gr/wp-content/themes/deltamoms/assets/images/4476.png)
![Το έξυπνο ταπεράκι Ιουνίου: Φριτάτα γλυκοπατάτας](https://deltamoms.gr/wp-content/themes/deltamoms/assets/images/elements_1.png)
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ενέργεια: 245 kcal
Υδατάνθρακες: 16.7 γρ.
Πρωτεΐνη: 17.9 γρ.
Λιπαρά: 11.8 γρ.
Υδατάνθρακες: 16.7 γρ.
Πρωτεΐνη: 17.9 γρ.
Λιπαρά: 11.8 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 3.9
Φυτικές Ίνες: 2.2 γρ.
*ανά κομμάτι (1/8 συνταγής)
Φυτικές Ίνες: 2.2 γρ.
*ανά κομμάτι (1/8 συνταγής)
Υλικά
Υλικά για 8 μερίδες:
- 100 ml Ρόφημα Αμυγδάλου Δέλτα
- 320 γρ. τριμμένη γλυκοπατάτα
- 6 αυγά
- 70 γρ. κίτρινο τυρί light
- 70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. Baking powder
- Αλάτι
31 Μαΐου 2024
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε, προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το τυρί, το Ρόφημα Αμυγδάλου Δέλτα και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking, αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα. Μεταφέρουμε σε στρογγυλό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά μέχρι η φριτάτα να πάρει χρώμα και να τραβήξει όλα της τα υγρά.