Κόβουμε τα φύλλα κρούστας όπως φαίνεται στο βίντεο και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί
Αλείφουμε τα φύλλα με το βούτυρο.
Ψήνουμε για 13’ στους 200 βαθμούς στην ψηλή θέση του φούρνου.
Σε μπολ σπάμε 5 αυγά και χτυπάμε ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ενέργεια: 245 kcal
Υδατάνθρακες: 16.7 γρ.
Πρωτεΐνη: 17.9 γρ.
Λιπαρά: 11.8 γρ.
Υδατάνθρακες: 16.7 γρ.
Πρωτεΐνη: 17.9 γρ.
Λιπαρά: 11.8 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 3.9
Φυτικές Ίνες: 2.2 γρ.
*ανά κομμάτι (1/8 συνταγής)
Φυτικές Ίνες: 2.2 γρ.
*ανά κομμάτι (1/8 συνταγής)
No
1
Υλικά
Υλικά για 8 μερίδες:
- 100 ml Ρόφημα Αμυγδάλου Δέλτα
- 320 γρ. τριμμένη γλυκοπατάτα
- 6 αυγά
- 70 γρ. κίτρινο τυρί light
- 70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. Baking powder
- Αλάτι
31 Μαΐου 2024
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε, προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το τυρί, το Ρόφημα Αμυγδάλου Δέλτα και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking, αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα. Μεταφέρουμε σε στρογγυλό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά μέχρι η φριτάτα να πάρει χρώμα και να τραβήξει όλα της τα υγρά.