Φρουτο-γιαουρτο-παγωτό όλο χρώμα και άρωμα!

Φρουτο-γιαουρτο-παγωτό όλο χρώμα και άρωμα!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 4 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 1

Εκτέλεση

 

της Αθηνάς Καψάσκη 

 

 

Η παγωτομηχανή αυτήν την εποχή είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο στην κουζίνα του σπιτικού μας! Λατρεύω το παγωτό και πάντα ψάχνω πιο υγιεινές συνταγές ώστε να το απολαμβάνουμε χωρίς πολλές πολλές τύψεις! Αλλά τι γίνεται όταν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή; Κανένα πρόβλημα θα σας πω εγώ, καθώς η συγκεκριμένη συνταγή δεν απαιτεί εξειδικευμένα εργαλεία παρά μόνο έναν καλής ποιότητας επεξεργαστή τροφίμων (που όλες οι μαμάδες διαθέτουμε από το άλεσμα των τροφών για τα ζουζούνια μας).

 

 

Η μόνη προετοιμασία είναι ότι πρέπει να έχουμε παγωμένα και κομμένα τα φρουτάκια μας στην κατάψυξη. Αυτό είναι επίσης κι ένας έξυπνος τρόπος ώστε να δίνουμε φρούτα στα παιδάκια μας που δεν τα αγαπούν και τόσο, αλλά από την άλλη λατρεύουν τα παγωτά! Πάμε να δούμε λοιπόν πώς μπορούμε να φτιάξουμε αρωματικό σπιτικό παγωμένο γιαούρτι στη στιγμή για απόλαυση χωρίς περιττά λιπαρά και χωρίς ζάχαρη.

 

 

 

 

Υλικά (για περίπου 5 μπάλες παγωτού)

 

  • 3 ώριμα ροδάκινα (248 γρ) – εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε μπανάνα ή φράουλα, πάντα κατεψυγμένα
  • 109 γρ γιαούρτι Complet με 2% λιπαρά
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού

 

 

 

 

Εκτέλεση

 

  1. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα ροδάκινα σε μικρούς κύβους.
  2. Τα τοποθετούμε σε μία παγοθήκη την οποία καλύπτουμε με σακούλα τροφίμων κατάλληλη για κατάψυξη.
  3. Μετά από 5 ώρες ή την επόμενη μέρα, τα βάζουμε στον επεξεργαστή τροφίμων μαζί με το γιαούρτι, το μέλι και το λεμόνι.
  4. Τα χτυπάμε για περίπου 4 λεπτά ή μέχρι να προκύψει ένα ενιαίο μίγμα.
  5. Σερβίρουμε αμέσως ή διατηρούμε για μία εβδομάδα στην κατάψυξη σε ειδικό σκεύος.

 

 

 

 

Σημειώσεις:

 

Για πιο απαλή γεύση μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γιαούρτι Complet με το αγαπημένο Δέλτα Advance του παιδιού μας.

Το έχω δοκιμάσει με παγωμένη μπανάνα, φράουλα και φρούτα του δάσους με υπέροχα αποτελέσματα!

Μπορούμε να στολίσουμε με τρούφα και να σερβίρουμε σε μικρά χωνάκια.

 

 

 

Καλή επιτυχία και καλή καλοκαιρινή απόλαυση!