Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς καβουρδίζουμε το σουσάμι για 10 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μέλι και μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες ξεκινάμε να ανακατεύουμε διαρκώς για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσ ...
15 Δεκεμβρίου 2015
Εκτέλεση
Της Πέπης Νικολοπούλου
Δεν είμαι καθόλου ειδική στα γλυκά και ποτέ δεν έχω υπερηφανευτεί για τη ζαχαροπλαστική μου τέχνη. Ειδικά εγώ που το «περίπου» είναι αυτό που με χαρακτηρίζει σε όλα μου. Στοιχείο που δεν ταιριάζει καθόλου στις αυστηρές μετρήσεις που απαιτεί η ζαχαροπλαστική εάν δεν θέλεις το γλυκό που θα φτιάξεις να το φάει ο... σκουπιδοτενεκές. Παρολ’ αυτά η παρακάτω συνταγή είναι... παιχνιδάκι ακόμα και για μένα. Και το βασικότερο; Αν την ακολουθήσετε θα γλιτώσετε σίγουρα μερικά δεκάδες ευρώ, ενώ το καλύτερο; Θα κερδίσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας διασκεδάζοντας και δημιουργώντας.
Και αυτές οι γιορτινές ημέρες δίνουν πολλές αφορμές. Γιατί όχι λοιπόν αντί να αναζητήσετε στα μαγαζιά ένα δώρο για μία επίσκεψη ή για τη δασκάλα, να προσφέρετε μυρωδάτα φρέσκα μπισκότα από τα χεράκια των παιδιών σας. Γιατί να μην φτιάξετε μπισκότα που θα κάνουν και το σπίτι σας να μοσχοβολήσει και θα τα απολαύσετε με μία ζεστή σοκολάτα ή ένα κρύο γάλα την ημέρα των Χριστουγέννων με όλη την οικογένεια. Βοηθοί σας σε αυτό, πάντα τα παιδιά.
Μπισκότα λοιπόν διπλά με μαρμελάδα ή αλλιώς Jam Cookies
ΥΛΙΚΑ
125 g Βούτυρο
250 ml Ζάχαρη
2 αυγά
625 ml αλεύρι
12.5 ml Baking Powder (αντιστοιχεί σε 2 κουταλιές του γλυκού αλλά προτείνω να βάλετε μόνο 1 κουταλιά
1 ml αλάτι
± 125 ml μαρμελάδα της επιλογής σας – εμείς χρησιμοποιήσαμε βατόμουρο (εγώ τελικά χρησιμοποίησα περίπου 300 ml μαρμελάδα για 18-20 μπισκότα)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
- Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας καλά το μείγμα σας.
- Ρίχνετε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και αρχίζετε να πλάθετε τη ζύμη με τα χέρια σας.
- Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο να «ξεκουραστεί» για περίπου 30 λεπτά.
- Απλώνετε τη ζύμη σε μία επιφάνεια με λίγο αλεύρι για να μην σας κολλάει. Προσοχή: να είναι πολύ λεπτή για να μην σας φουσκώσει πολύ στο ψήσιμο.
- Χρησιμοποιώντας καλούπια της επιλογής σας (εμείς χρησιμοποιήσαμε στρογγυλό και στη μέση μία καρδιά και ένα αστέρι) κόβετε 18-20 μπισκότα.
- Τα βάζετε με ένα αντικολλητικό χαρτί πάνω σε ένα ταψί ή σχάρα του φούρνου και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
- Στο μεταξύ, ζεσταίνετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι τη μαρμελάδα σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 7 λεπτά και στη συνέχεια την αφήνετε να παγώσει.
- Όταν τα μπισκότα σας είναι έτοιμα, τα αφήνετε λίγο να παγώσουν και μετά αρχίζετε να φτιάχνετε τα σάντουιτς μπισκότα, βάζοντας στο κάτω μέρος τη μαρμελάδα, προσθέτοντας στη συνέχεια το πάνω μέρος.
- Διακοσμείτε με άχνη ζάχαρη.
Τα κορίτσια ξετρελάθηκαν με τη διαδικασία. Ασχολήθηκαν σε όλα τα στάδια, δείχνοντας φυσικά περισσότερο ενθουσιασμό στo ζύγισμα των υλικών και στη δημιουργία των μπισκότων με τα καλούπια.
Βάλτε τα σε όμορφα κουτάκια, ή σε γυάλινα βάζα και τυλίξτε με κορδέλα και τα μπισκότα σας θα μοσχοβολούν αγάπη.
Σας εύχομαι καλές γιορτές, υγεία και ευτυχία σε όλους!