Γιατί να εντάξεις τη βιταμίνη C στη διατροφή αλλά και στη ρουτίνα ομορφιάς σου

Γιατί να εντάξεις τη βιταμίνη C στη διατροφή αλλά και στη ρουτίνα ομορφιάς σου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

H Βιταμίνη C είναι ένα από τα ενεργά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν τόσο την όψη της επιδερμίδας όσο και την υγεία σου και το μοιραζόμαστε εδώ μαζί σου.

Όσο κι αν οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας και η ανατροφή του παιδιού σε πιέζουν, μπορείς να βρίσκεις μερικά λεπτά για να αφιερώνεις στον εαυτό σου. Μικρές πολύτιμες στιγμές που θα είναι αποκλειστικά δικές σου και θα φροντίζεις… εσένα.

Κομμάτι αυτής της περιποίησης του εαυτού μας είναι η καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς μας, αλλά και η διατροφή μας, στις οποίες μπορείς, με αρκετούς και διαφορετικούς τρόπους, να εντάξεις τη βιταμίνη C και να δεις…θαύματα!

Πρόκειται για ένα αντιοξειδωτικό συστατικό, το οποίο μπορείς να βρεις σε ορούς και κρέμες ομορφιάς, αλλά και σε τρόφιμα, όπως στο πορτοκάλι, στο σπανάκι και στις ντομάτες,  ενδυναμώνοντας έτσι τον οργανισμό σου και έχοντας μια υγιή και λαμπερή επιδερμίδα.

Παρακάτω, μπορείς να δεις με ποιο τρόπο μπορεί να σε βοηθήσει η βιταμίνη C αν την εντάξεις τόσο στη διατροφή όσο και στη ρουτίνα ομορφιάς σου.

  • Σε προστατεύει από την πρόωρη γήρανση

Η βιταμίνη C, ως αντιοξειδωτικό, προστατεύει από λεπτές γραμμές και ρυτίδες, οι οποίες προκαλούνται τόσο από το φυσικό γήρας όσο και από την ατμοσφαιρική ρύπανση, την υπεριώδη και υπέρυθρη ακτινοβολία.

  • Κινητοποιεί τον οργανισμό σου να παράγει κολλαγόνο

Η βιταμίνη C είναι αυτή που κινητοποιεί τον οργανισμό να παράγει έξτρα κολλαγόνο. Με άλλα λόγια, δεν επιδιορθώνει απλώς το δέρμα, αλλά επίσης λειτουργεί ως πρόληψη για τη μελλοντική φθορά του.

  • Βοηθά στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού σου συστήματος

Η βιταμίνη C προσφέρει ασπίδα προστασίας ενάντια στους παθογόνους οργανισμούς και τα βακτήρια, που ευθύνονται για τις ιώσεις και τα κρυολογήματα.

  • Καταπολεμά τις φλεγμονές στο σώμα σου

Η βιταμίνη C, επειδή ακριβώς είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό για τον οργανισμό, έχει την ιδιότητα να καταπολεμά τις φλεγμονές και να προστατεύει τα οστά απορροφώντας τους κραδασμούς.