logo-deltamoms
Search
Close this search box.

Γιατί οι μπαμπάδες είναι εξπέρ στο να κάνουν μπάνιο τα μικρά

Γιατί οι μπαμπάδες είναι εξπέρ στο να κάνουν μπάνιο τα μικρά

Οι μπαμπάδες είναι εξπέρ στο μπάνιο του παιδιού γιατί θέλουν να είναι φοβεροί σε αυτό. Γιατί όσο δύσκολη κι αν ήταν η μέρα τους στη δουλειά, αυτές οι λίγες στιγμές στο μπάνιο με το παιδί, είναι ικανές να τους δίνουν ενέργεια για μια ζωή.

Η ώρα του μπαμπά

Προτού γίνω για πρώτη φορά πατέρας, παρατηρούσα τους φίλους μου που είχαν γίνει μπαμπάδες να ανυπομονούν για την ώρα του μπάνιου του παιδιού τους. Όχι επειδή δεν αγαπούσαν τις άλλες στιγμές με τα μικρά τους αλλά γιατί με κάποιο μαγικό τρόπο, αφού συνήθως έλειπαν νωρίτερα από το σπίτι, επιστρέφοντας σε αυτό ένιωθαν την ανάγκη να αναλάβουν μία από τις «δουλειές» που αφορούσαν το παιδί.

Κι όταν έφτασα να γίνω κι εγώ μπαμπάς τον περασμένο χρόνο, ανυπομονούσα κι εγώ με τη σειρά μου σαν τρελός να γυρίσω στο σπίτι για δύο λόγους. Ο ένας ήταν για να δω το παιδί και ο άλλος ήταν για να απαλλάξω τη μαμά του από τις ευθύνες για το υπόλοιπο της ημέρας και της νύχτας. Ένιωθα άσχημα που ήμουν μακριά μέσα στη μέρα, ένιωθα τύψεις που αναλάμβανε η γυναίκα μου το δύσκολο φορτίο κι έτσι γυρνώντας ήθελα να κάνω μπάνιο το παιδί, να του δώσω το γάλα του και να το βάλω για ύπνο.

Με αυτή τη σκέψη επέστρεφα θριαμβευτικά στο σπίτι για να αναλάβω το μωρό σε μια διαδικασία που ήταν και είναι πραγματικά αγαπημένη μου.

Τα μικρά μυστικά του μπάνιου

Δεν υπάρχουν πουθενά γραμμένοι κάποιοι χρυσοί κανόνες για το πώς θα πρέπει μια μαμά ή ένας μπαμπάς να περιποιούνται το μωρό τους. Η δική μου εμπειρία από το μπανάκι του παιδιού είναι μια ιστορία αγάπης και συναισθημάτων κάθε μα κάθε μέρα που του βγάζω τα ρούχα κι εκείνος ξεκαρδίζεται μέχρι να φτάσει να μπει στο νερό και γρήγορα να μου δείξει το καβουράκι, το παπάκι και ό,τι άλλο θέλει να απασχοληθεί. Όση ώρα εγώ με ένα πανάκι στο σαπουνισμένο νερό προσπαθώ να πλύνω το δέρμα και τα μαλλιά του.

Κι όσο περνούν οι μήνες τόσο αλλάζει και η συμπεριφορά του στο μπάνιο, αλλάζει τα παιχνίδια που ζητάει, αρχίζει να παίζει με το νερό σα να είναι στη θάλασσα, προσπαθεί να σκαρφαλώσει στην μπανιέρα, να πιαστεί απ’ ό,τι βρει. Κι είναι ένα τραγουδάκι που έχω σκαρφιστεί για να ηρεμεί, κάποιο αγαπημένο παιχνίδι που θα εμφανίσω από το πουθενά ή κάποιο παιχνίδισμα στο νερό που θα τον κάνει και πάλι να φανερώσει ένα πονηρό χαμόγελο πριν απλώσει τα χέρια του για να μου πει ότι ήρθε η ώρα να τον τυλίξω στην πετσέτα.

Χρήστος Χατζηιωάννου
Brand Experience Director, 24MEDIA

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 5 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 2

Σχετικά Άρθρα

Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ Moms club και δε θα χάσεις…
delta-moms-loginRegisterForm
Συνδέσου στο προφίλ σου για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Δεν είσαι μέλος; Κάνε εγγραφή εδώ
Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ moms club για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
Αποδέχομαι την αποστολή ηλεκτρονικού ενημερωτικού υλικού για προωθητικούς σκοπούς (ενημέρωση σχετικά με ανακοινώσεις για διεξαγωγή διαγωνισμών, κληρώσεων, νέες καμπάνιες, νέα προϊόντα, νέες προσφορές, νέο περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.deltamoms.gr μέσω:
Εγγραφή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
Έχει αποσταλεί e-mail στη διεύθυνση που δήλωσες. Παρακαλούμε έλεγξε τα e-mail σου για να ενεργοποιήσεις τον λογαριασμό σου.
Κλείσιμο
Συγχαρητήρια για την εγγραφή σου!
Συνδέσου τώρα στο προφίλ σου για ξεκινήσεις να επωφελείσαι από τα μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Για να αλλάξεις τον κωδικό σου, συμπλήρωσε το παρακάτω πεδίο με το email που έχεις δηλώσει στο λογαριασμό σου.
Υποβολή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
delta_moms_pass_visible
ΑΛΛΑΓΗ
Συνδέσου εδώ