Εκτέλεση
Εύκολες συνταγές για γλυκά ψυγείου:
Κορμός Σοκολάτα
Υλικά
- 250 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 100 γρ. βούτυρο
- 300 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
- 200 γρ. σταφίδες ξανθές
- 50 γρ. άχνη ζάχαρη
- 400 γρ. μπισκότα με μαρμελάδα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για λίγο. Κόβουμε τα μπισκότα στα τέσσερα (αν θέλουμε μάλιστα με τη βοήθεια των παιδιών) και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε εκεί και το μείγμα και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια τυλίγουμε το μείγμα σε μεμβράνη σε σχήμα μακρόστενο, σαν σαλάμι, προσέχοντας να είναι καλά σφιγμένο.
Το βάζουμε στο ψυγείο για πέντε ώρες. Όταν τα παιδιά γυρίσουν από τα παιχνίδι τους ή τελειώσουν τα μαθήματά τους, αφαιρούμε τη μεμβράνη, το κόβουμε και το σερβίρουμε. Η επιτυχία είναι εγγυημένη!
Μπισκοτογλυκό της αρεσκείας μας σε ποτήρι
Υλικά
- 12-15 μπισκότα της αρεσκείας μας
- 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- χυμό ενός λεμονιού
- λίγο λικέρ
- φρέσκα φρούτα της αρεσκείας μας ή γλυκό του κουταλιού
Εκτέλεση
Λιώνουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ ή στο γουδί. Μοιράζουμε τα λιωμένα μπισκότα σε 6 ποτήρια σαμπάνιας, ή χαμηλά του whisky ή μπολάκια παγωτού. Βρέχουμε τα μπισκότα με λίγο λικέρ και τα αφήνουμε ανάλαφρα βρεγμένα, χωρίς να τα πατικώσουμε.
Χτυπάμε στο μούλτι τα γιαούρτια μαζί με το ζαχαρούχο. Εάν δεν θέλουμε να είναι πολύ γλυκό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 300 γρ. από το ζαχαρούχο γάλα και όχι όλο το κουτί. Προσθέτουμε και το χυμό ενός μικρού λεμονιού και ξαναχτυπάμε για τελευταία φορά.
Σε κάθε ποτήρι βάζουμε πάνω από τα μπισκότα μία γενναία δόση από το μείγμα γιαουρτιού και από πάνω τα φρούτα ή το γλυκό κουταλιού της αρεσκείας μας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φράουλες, κεράσια, τρίμα σοκολάτα και ό,τι άλλο θέλουμε. Βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο και σε λίγες ώρες είναι έτοιμα προς κατανάλωση.
Γλυκό με φράουλες και μασκαρπόνε
Υλικά
- 500 γρ. φράουλες
- 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 18-20 μπισκότα σαβουαγιάρ
- 5 αβγά
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- χυμό από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
Παίρνουμε το ένα τρίτο από τις φράουλες, με το χυμό από μισό λεμόνι και 2 κ.σ. ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν πολτός. Σε ένα μπολ χτυπάμε το μασκαρπόνε με πιρούνι για ν' αφρατέψει.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αβγών. Χτυπάμε τα κροκάδια και τη ζάχαρη που έχει μείνει με το σύρμα ή με μίξερ χειρός και προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο μασκαρπόνε.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών να γίνουν μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι .
Έχουμε έτοιμα 6 φαρδιά μπολ ή ποτήρια με πόδι και φαρδύ άνοιγμα. Κόβουμε τα μπισκότα στη μέση, τα βουτάμε στον πολτό της φράουλας και μοιράζουμε τα μισά στα ποτήρια. Από πάνω απλώνουμε τη μισή κρέμα και μετά συνεχίζουμε μία ακόμη στρώση με τα υπόλοιπα μπισκότα. Απλώνουμε μία ακόμη στρώση κρέμας και από πάνω βάζουμε κομματάκια από τις φράουλες που έχουν μείνει.
Cheesecake με γιαούρτι
Υλικά
- 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 75 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 4 φύλλα ζελατίνα
- 120 γρ. λευκή ζάχαρη
- 600 ml κρέμα γάλακτος
- 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
- 4 κ.σ. μέλι
- 3 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης, ελαφρά τριμμένα
- χυμό 1 πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Στρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου περίπου 23 εκατοστών με πλαστική μεμβράνη, ώστε να καλύψει και τα τοιχώματα. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να καλυφθούν όλα τα ψίχουλα. Τα αδειάζουμε στη φόρμα και τα πατάμε με το χέρι ή ένα κουτάλι μέχρι να στρωθούν ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της βάσης. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Γεμίζουμε ένα μικρό μπολ με κρύο νερό και μουλιάζουμε τη ζελατίνα για 5 λεπτά. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το χυμό πορτοκαλιού μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Στραγγίζουμε με τα χέρια τη ζελατίνα καλά και την προσθέτουμε στο κατσαρολάκι με το χυμό. Κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι για 4-5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα του χυμού.
Αδειάζουμε μέσα στη φόρμα και τοποθετούμε στο ψυγείο όλη νύχτα. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με τα φιστίκια και το μέλι.
Κρέμα με ζελέ πορτοκαλιού
Υλικά
- 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου στιγμής με μπισκότο
- 700ml κρύο γάλα
- Αμύγδαλα φιλέ καβουρντισμένα
- Ξύσμα σοκολάτας
Για το ζελέ πορτοκάλι
- 3 φλιτζάνια χυμό πορτοκάλι
- 1 φλιτζάνι νερό
- 4 κ.σ. κορν-φλάουρ
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε την κρέμα στιγμής, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και γεμίζουμε τα ποτήρια, μέχρι τη μέση. Τα βάζουμε σε ένα δίσκο και τα μεταφέρουμε όλα μαζί στο ψυγείο. Βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα το χυμό του πορτοκαλιού και τη ζάχαρη να ζεσταθούν σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Διαλύουμε το κορν-φλάουρ στο νερό και το προσθέτουμε στο πορτοκάλι. Τα ανακατεύουμε, μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, το αφήνετε 10 λεπτά περίπου να κρυώσει λίγο. Γεμίζουμε με το ζελέ πορτοκάλι τα ποτήρια και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν. Όταν τα σερβίρουμε, θα τα διακοσμήσουμε με λίγα ροδοκοκκινισμένα αμύγδαλα φιλέ και λίγο ξύσμα σοκολάτας.