Η απόλυτη συνταγή για σπιτική πραλίνα φουντουκιού

Η απόλυτη συνταγή για σπιτική πραλίνα φουντουκιού

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Yλικά 
  • 260 γρ. νερό 
  • 280 γρ. γάλα σκόνη 
  • 280 γρ. ζάχαρη 
  • 400 γρ. γλυκόζη ή μέλι 
  • 400 γρ. φουντούκια ή αμύγδαλα ή καρύδια ή φιστίκια 
  • 400 γρ. άχνη ζάχαρη 
  • 200 γρ. σοκολάτα υγείας ή γάλακτος 
Εκτέλεση  Βράζουμε το νερό με το γάλα σε σκόνη και τη ζάχαρη. Παράλληλα, αναμειγνύουμε τους ξηρούς καρπούς (ό,τι έχουμε επιλέξει) με την ζάχαρη άχνη σε ένα μούλτι, μέχρις ότου γίνουν πούδρα. Αφού βράσει το πρώτο μας μείγμα, το ανακατεύουμε με τα 200 γρ. της σοκολάτας και τα ρίχνουμε όλα μέσα στην πούδρα των ξηρών καρπών και της ζάχαρης. Ανακατεύουμε όλο το μείγμα και το πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ. Βάζουμε την πραλίνα φουντουκιού στο ψυγείο να παγώσει....εάν προλάβει, μέχρι να ορμήσουν τα δαχτυλάκια των παιδιών!