Η βαλίτσα του μωρού και πως να την οργανώσεις

Η βαλίτσα του μωρού και πως να την οργανώσεις

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Ο μικρός ταξιδιώτης έχει τις υλικές του ανάγκες και στις διακοπές. Τι δεν πρέπει να ξεχάσετε! Η βαλίτσα του μωρού σας είναι η πιο πολύτιμη αποσκευή των διακοπών, γιατί περιέχει όλα εκείνα, που θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη. Σας δίνουμε μερικές οδηγίες για την ετοιμασία της και μία χρήσιμη συμβουλή: γεμίστε τη. Ο μόνος ταξιδιώτης που δικαιούται πολλές αλλαξιές και αξεσουάρ είναι το λίγων μηνών παιδί σας. 5 βήματα για τη σωστή οργάνωση της βαλίτσας
  1. Ανοίξτε συρτάρια και ντουλάπια, βρείτε όλα εκείνα που χρησιμοποιείτε το καλοκαίρι, αλλά και κάποια είδη ρουχισμού για λίγο πιο χαμηλές θερμοκρασίες και απλώστε τα σε μία μεγάλη επιφάνεια όπως εκείνη του κρεβατιού σας.
  2. Μετρήστε τις ημέρες της διαμονής σας –μαζί με το ταξίδι αναχώρησης και επιστροφής και προσπαθήστε να καταλήξετε στον μαγικό αριθμό των ρούχων που θα χρειαστεί για να είναι καθαρό. Ένα παιδί που δεν έχει μπει ακόμη στα στερεά γεύματα λερώνεται σαφώς λιγότερο από εκείνο που τρώει αλεσμένο φαγητό.
  3. Διευκρινίστε εάν στο κατάλυμα που θα μείνετε υπάρχει η δυνατότητα χρήσης πλυντηρίου ώστε να μπορείτε να ξαναχρησιμοποιήσετε κάποια ρούχα χωρίς να είστε αναγκασμένη να πλένετε ρούχα στο χέρι αυγουστιάτικα.
  4. Καταγράψτε τις καθημερινές συνήθειες του μωρού σας που ίσως να μην είχατε παρατηρήσει έως τώρα: ποιο είναι το αγαπημένο του παιγνίδι; Μήπως χαλαρώνει πιο εύκολα με κάποιο συγκεκριμένο καλοκαιρινό κουβερτάκι;
  5. Έχετε όλα όσα χρειάζεται το φαρμακείο των διακοπών και το νεσεσέρ φροντίδας του μωρού; Αν όχι, μην αφήσετε για την τελευταία στιγμή την επιδρομή στο φαρμακείο.
 Προσοχή στο περιεχόμενο Ρουχισμός: t-shirts, μακρυμάνικα μπλουζάκια για προφύλαξη από τα τσιμπήματα των εντόμων, φορμάκια, παντελονάκια και καλτσάκια. Ένα ελαφρύ μπουφανάκι δεν πιάνει χώρο και θα φανεί σωτήριο σε μία πρόσκαιρη καλοκαιρινή «κακοκαιρία». Το καπέλο για τον ήλιο ή ένα βαμβακερό βρεφικό σκουφάκι για μικρότερα βρέφη είναι απαραίτητα. Λευκά είδη: Σεντονάκια, καλοκαιρινή κουβέρτα για τον ύπνο αλλά και για τις βόλτες με το καρότσι, πετσέτες ή μπουρνουζάκια, σαλιάρες… θα αναγκαστείτε να μεταφέρετε μέρος της «προίκας» του μωρού σας στον τόπο των διακοπών, ακόμη κι αν σας έχουν διαβεβαιώσει από το ξενοδοχείο ότι έχουν τα πάντα. Οι πετσέτες και τα σεντόνια πρέπει να είναι πεντακάθαρα και καλοσιδερωμένα. Πλύσιμο σε χαμηλές θερμοκρασίες και επιπόλαιο σιδέρωμα δεν καθαρίζουν σωστά τα λευκά είδη και η καθαριότητά τους δεν είναι μόνο μισή αρχοντιά αλλά και βασικός κανόνας υγιεινής ειδικά για μικρότερα βρέφη. Είδη βρεφικής φροντίδας: βρεφικό προϊόν καθαρισμού για την επιδερμίδα αλλά και το τριχωτό της κεφαλής, ενυδατική κρέμα, κρέμα για τα συγκάματα, φυσιολογικός ορός για τη μυτούλα του, ειδική «βούρτσα» μαλλιών, ειδικός για βρέφη νυχοκόπτης και είδη αντηλιακής προστασίας κατάλληλα για την ηλικία του. Φαρμακείο: Οργανώστε το με τις συμβουλές του παιδιάτρου ή του φαρμακοποιού σας. Μην ξεχάσετε τη σύριγγα για την χορήγηση των πόσιμων φαρμάκων. Αξεσουάρ: λαμπάκι νυκτός –μερικοί γονείς ισχυρίζονται ότι το παιδί τους ενοχλείται στο σκοτάδι, εγκεκριμένα για βρέφη εντομοαπωθητικά και αν το παιδί σας μπουσουλάει, ειδικά προστατευτικά, τα οποία υπάρχουν μόνο σε baby friendly ξενοδοχειακές μονάδες. Σακίδιο πλάτης: Ποτέ χωρίς αυτό Το back-pack είναι το πιο βολικό αξεσουάρ για κάθε σας μετακίνηση: από τα μεγάλα ταξίδια της αναχώρησης και της άφιξης μέχρι τις κοντινές διαδρομές στον τόπο των διακοπών σας. Ανάλογα με τον χρόνο που θα είστε εκτός καταλύματος μπορείτε να έχετε μαζί σας ένα μπιμπερό ή ένα κυπελλάκι με φρέσκο νερό, γάλα για τα μη θηλάζοντα βρέφη, πιπίλες, σνακ κατάλληλα για την ηλικία τους, μία αλλαξιά ρούχα, πάνες και υγρά μαντηλάκια καθαρισμού για την αλλαγή πάνας. Μην ξεχάσετε και το αγαπημένο του παιγνίδι που θα το κάνει να νιώσει ασφάλεια στο νέο περιβάλλον.