Η κλασική συνταγή για βουτυράτους κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα

Η κλασική συνταγή για βουτυράτους κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνταγή για βουτυράτους κουραμπιέδες

 

Υλικά:

  • 500 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 250 γρ. βούτυρο (καλής ποιότητας)
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 80 γρ. αμύγδαλα
  • 1 σφηνάκι κονιάκ (καλής ποιότητας)
  • ¼ κ.γ. σόδα
  • ανθόνερο

 

 

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ με το σύρμα στη γρήγορη ταχύτητα για 5΄.
Αλλάζουμε το σύρμα του μίξερ με το εξάρτημα για μαλακές ζύμες (αν δεν έχει ειδικό, τότε αυτό που είναι σαν τιρμπουσόν, στα μεγάλα μίξερ με αυτό σε σχήμα Κ). Στη συνέχεια χαμηλώνουμε ταχύτητα και ρίχνουμε 80 γραμμάρια άχνη ζάχαρη και ένα σφηνάκι κονιάκ. Προσθέτουμε 500 γραμμάρια κοσκινισμένο αλεύρι.
Τα δουλεύουμε για 5΄ στη γρήγορη ταχύτητα και για άλλα 5΄ στην αργή. Στο τέλος ρίχνουμε τα αμύγδαλα να πάρουν μόνο μία στροφή για να μη σπάσουν πολύ. Πλάθουμε τη ζύμη σε σχήμα κουραμπιέ ή σε διάφορα χριστουγεννιάτικα σχέδια (π.χ., αστεράκια, φεγγαράκια, καμπάνες) με τη χρήση κουπ-πάτ. Σε ένα ταψί απλώνουμε λαδόκολλα, τοποθετούμε τους κουραμπιέδες και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 15΄ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.

Μόλις βγουν από το φούρνο, τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους τυλίγουμε σε άχνη ζάχαρη.

Το πόσο θα τους πασπαλίσουμε είναι προσωπικό γούστο του καθενός.