Η «Ομορφιά» πηγάζει από την ψυχολογία μας – 5 απλές συμβουλές

Η «Ομορφιά» πηγάζει από την ψυχολογία μας – 5 απλές συμβουλές

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Η «ομορφιά» προκύπτει σαν αποτέλεσμα της αρμονικής λειτουργίας του σώματος, της ψυχής και του πνεύματος του ανθρώπου.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, ειδικότερα μέσα στις πόλεις, είναι φορτισμένος με άγχος, βιασύνη, συναισθηματική ένταση (κυρίως με αρνητικά συναισθήματα) και συχνά, με αίσθημα πανικού. Όλα αυτά βέβαια μόνο δυσάρεστα αποτελέσματα έχουν για τον ανθρώπινο οργανισμό. Έχουμε ανάγκη όλοι μας από ευεξία. Η ευεξία είναι η εσωτερική ισορροπία της ψυχής, του σώματος και η πηγή της «ομορφιάς».

Οφείλουμε λοιπόν, κάθε μέρα να κάνουμε κάτι για την προσωπική μας ευεξία, όσες υποχρεώσεις κι αν έχουμε. Δεν χρειάζονται μεγάλα πράγματα.

Πέντε απλές συμβουλές:

  • Ενυδάτωση του δέρματος, που είναι το μεγαλύτερο σε έκταση ζωτικό όργανο. Πώς; Φροντίστε για 3 λεπτά το πρόσωπό σας, όταν ξυπνάτε. Πλένεστε με το κατάλληλο καθαριστικό, με βάση τον τύπο του δέρματός σας, εφαρμόζετε την κρέμα ημέρας που σας ταιριάζει και, οπωσδήποτε, το αντηλιακό. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και κάποιο μακιγιάζ, για επιπλέον τόνωση της αυτοπεποίθησης. Κάθε φορά μετά το ντους, εφαρμόζετε μια κατάλληλη κρέμα σώματος για σας (θρεπτική, ενυδατική, αναπλαστική, συσφικτική, για την κυτταρίτιδα). Το αποτέλεσμα, μια απαλή αίσθηση της επιδερμίδας και ένα ευχάριστο διακριτικό άρωμα. Έτσι, έχετε φροντίσει να είναι στα καλύτερά της η πρώτη ασπίδα του ανθρώπινου οργανισμού απέναντι στα μικρόβια!
  • Φροντίστε την στοματική σας υγιεινή, για να χαμογελάτε με σιγουριά στο υπόλοιπο της μέρας σας.
  • Πρωινή γυμναστική!!!! Εξαιρετική αφύπνιση του οργανισμού και ένα υπέροχο δώρο για την προσωπική σας υγεία.
  • Σωστή διατροφή!!! Εξαιρετικός σύμμαχος στην καταπολέμηση της κατάθλιψης και των ασθενειών.
  • Στον ελεύθερο χρόνο σας, αντικαταστήστε την τηλεόραση και τον υπολογιστή με μια δημιουργική χειρονακτική δραστηριότητα.

Το μυστικό είναι να απολαμβάνουμε κάθε δραστηριότητα της καθημερινότητάς μας (ακόμα και το στήσιμο σε μια ουρά της Εφορίας...) .
Ας σκεφτούμε τα θετικά της κάθε στιγμής, και η «ομορφιά» είναι δεδομένη για μας!