Λαχταριστές συνταγές για να φτιάξετε Χριστουγεννιάτικα γλυκά παρέα με το παιδί

Λαχταριστές συνταγές για να φτιάξετε Χριστουγεννιάτικα γλυκά παρέα με το παιδί

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια με γεμιστά μπισκότα

 

Υλικά (για 20-25 κομμάτια)

  • 4 πακέτα μπισκότα OREO σοκολάτα
  • 1 πακέτο τυρί κρέμα (περίπου 250 γρ.)
  • Σοκολάτα κουβερτούρα

 

Εκτέλεση

 

Βάζουμε όλα τα μπισκότα στο multi και τα θρυμματίζουμε

Προσθέτουμε σ’ ένα μπολ τα μπισκότα, το τυρί και τα ανακατεύουμε.

Τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Στη συνέχεια λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.

Βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα ένα- ένα τα μπαλάκια και τα αφήνουμε σε λαδόκολλα για μερικές ώρες στο ψυγείο.

Πριν τα βάλετε στο ψυγείο τα διακοσμείτε με χρωματιστή τρούφα, κακάο, ζαχαρόπαστα ή ό,τι άλλο σας αρέσει…

 

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα κανέλας

 

Υλικά

  • 150 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
  • 3/4 καστανή ή μαύρη ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζάνι  πετιμέζι
  • 1½ κουταλάκι του γλυκού κοφτό κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
  • 1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • ξύσμα από1 μέτριο πορτοκάλι
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
  • 3½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

Εκτέλεση

 

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα. Τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο.

Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε την ζάχαρη, το πετιμέζι, το ξύσμα και τα μπαχαρικά.

Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και να ενωθούν τα υλικά. Αφήνουμε στην άκρη να γίνει χλιαρό το μείγμα.

Προσθέτουμε το αυγό και με μίξερ χειρός ή σύρμα χτυπάμε τα υλικά  1-2 λεπτά μέχρι να γυαλίσει το μείγμα.

Προσθέτουμε το αλεύρι στα υγρά υλικά.

Ανακατεύουμε με κουτάλι ή σπάτουλα να σχηματιστεί μια ζύμη μαλακή αλλά και να πλάθεται.

Χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο.

Δίνουμε σχήμα παραλληλόγραμμο σε κάθε κομμάτι ζύμης σαν χοντρό φύλλο.

Τυλίγουμε καλά με μεμβράνη κι αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για 1 ώρα. Η ζύμη πρέπει να παγώσει πολύ καλά, αλλιώς θα σας δυσκολέψει στο άνοιγμα του φύλου

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 160 βαθμούς C.  Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε 2 λαμαρίνες.

Αφού παγώσει καλά η ζύμη ανοίγουμε φύλλο λεπτό. Όσο πιο λεπτό το φύλλο τόσο πιο τραγανά θα γίνουν τα μπισκότα. Όσο πιο παχύ το φύλλο τόσο πιο μαλάκα θα βγουν τα μπισκότα στο κέντρο τους.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια, βάζουμε τη ζύμη και με αλευρωμένο πλάστη ανοίγουνε το φύλλο να γίνει λεπτό.

Κόβουμε την κρύα ζύμη σε μπισκότα με διάφορα κουπ πατ. Αραδιάζουμε στις στρωμένες με χαρτί λαμαρίνες αφήνοντας κενό μεταξύ τους.

Ψήνουμε γύρω στα 10′ περίπου, ανάλογα με το πάχος που έχουμε δώσει. Όταν αρχίσουν να σκουραίνουν οι άκρες στο 10′ είναι έτοιμα.

Αφήστε τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα να κρυώσουν τελείως. Τέλος, διακοσμήστε τα με χρωματιστό γλάσο για πιο γιορτινό αποτέλεσμα.

 

Χριστουγεννιάτικος κορμός Σοκολάτας

 

Υλικά

  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αβγά (χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους)
  • Υλικά για την κρέμα σοκολάτας
    • 500 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
    • 150 γρ. γάλα
    • 100 γρ. βούτυρο ανάλατο
    • 500 γρ. κρέμα γάλακτος

 

Εκτέλεση για τον κορμό σοκολάτας

 

Στο μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα, χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.

Σταματάμε το χτύπημα προσθέτουμε τους κρόκους ελαφρώς χτυπημένους και ανακατεύοντας με μία μαρίζ απαλά, προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο.

Απλώνουμε το μείγμα πάνω σε μία επιφάνεια σιλικόνης ή σε μία λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 οC για 10-12 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει και ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα.

 

Εκτέλεση για την κρέμα σοκολάτας

 

Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια και το βάζουμε μαζί με το γάλα σε μία κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά.

Όταν πάρει βράση το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.

Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

Ανακατεύουμε απαλά.

Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου έως ότου η κρέμα σταθεροποιηθεί.

 

Συναρμολόγηση

 

Απλώνουμε τη μισή από την κρέμα πάνω από το μπισκότο. Το τυλίγουμε σε ρολό και το τοποθετούμε πάνω σε μία πιατέλα. Γεμίζουμε μία σακούλα με κορνέ με την υπόλοιπη κρέμα και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κορμού.