logo-deltamoms
Search
Close this search box.

Μωρό και aircondition: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται

Μωρό και aircondition: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται

Τα νεογέννητα και τα μωρά, ιδιαίτερα όσα είναι κάτω από τον χρόνο της ηλικίας τους, είναι πάρα πολύ ευαίσθητα στις αλλαγές της θερμοκρασίας τόσο στο κρύο όσο και στη ζέστη.

Ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στα παιδιά όπως ανορεξία ή υπνηλία. Τα νεογέννητα και τα μωρά είναι ακόμα πιο ευαίσθητα γιατί το θερμορυθμιστικό τους σύστημα δεν έχει ωριμάσει και αργεί πάρα πολύ στο να προσαρμοστεί στις καινούριες κλιματολογικές καταστάσεις.

Επίσης επειδή τα νεογέννητα έχουν πιο αυξημένη ενέργεια και μεταβολισμό, ζεσταίνονται 3 φορές περισσότερο απ’ ό,τι οι μεγαλύτεροι. Για τον λόγο αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί ώστε να μην ζεσταίνονται υπερβολικά τα μωρά.

Η χρήση κλιματιστικού όταν έξω επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες είναι απαραίτητη, αλλά θα πρέπει να  λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα και κάποιους κανόνες ασφάλειας για την υγεία του μωρού μας.

– Οι παιδίατροι συνιστούν ότι η ιδανική θερμοκρασία είναι να ρυθμιστεί το κλιματιστικό από 24 μέχρι 26 βαθμούς.

– Αν το κλιματιστικό σας είναι παλιό, καλό θα ήταν να αλλαχθεί με ένα καινούργιο τελευταίας τεχνολογίας (DC Inverter) για σταθερή θερμοκρασία χώρου με ειδικά φίλτρα καθαρισμού του αέρα υψηλής απορρόφησης ρύπων και με ειδικούς ιονιστές ατμόσφαιρας.

– Αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, τοποθετήστε το air condition, όχι στο δωμάτιο του μωρού, αλλά σε διπλανό δωμάτιο, ώστε η ψύξη να διαχέεται.

– Μη βάζετε ποτέ το κλιματιστικό στην πιο χαμηλή επιλογή θερμοκρασίας που έχει.

– Φροντίστε να καθαρίζετε τα φίλτρα του κλιματιστικού σας συχνά, και να τα αλλάζετε όποτε απαιτείται. Καλό θα ήταν τα φίλτρα του air condition να πλένονται μια φορά τον μήνα για την αποφυγή συσσώρευσης μικροοργανισμών.

– Τα κλιματιστικά ξεραίνουν την ατμόσφαιρα, καλό είναι λοιπόν ανά τακτά χρονικά διαστήματα να ανοίγετε τις πόρτες και να κλείνετε για λίγο το air-condition (15 λεπτά αρκούν για να ανανεώνετε ο αέρας).

– Απαγορεύεται το κάπνισμα σε κλειστούς κλιματιζόμενους χώρους, ειδικά όταν είναι το μωρό σας εκεί!

– Φροντίστε ο αέρας από το κλιματιστικό να μην «χτυπά» το μωρό, ιδιαίτερα όταν κοιμάται, αλλά και μέσα στο αυτοκίνητο, που ο χώρος είναι περιορισμένος

– Καλό θα ήταν όταν λειτουργεί το air condition να ελέγχετε σε τακτά χρονικά διαστήματα το μωρό και να αναγνωρίσετε έγκαιρα αν του προκαλεί δυσφορία ή δύσπνοια, λόγω της ξηρότητας που προκαλεί στην ατμόσφαιρα, ώστε να το σταματήσετε.

– Αν λειτουργεί το κλιματιστικό όλο το βράδυ, φροντίστε ώστε το μωρό να είναι ντυμένο με ελαφριά βαμβακερά ρουχαλάκια. Επίσης, αφήστε λίγο ανοιχτό το παράθυρο και σκεπάστε το μωρό με ένα σεντονάκι.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Σχετικά Άρθρα

Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ Moms club και δε θα χάσεις…
delta-moms-loginRegisterForm
Συνδέσου στο προφίλ σου για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Δεν είσαι μέλος; Κάνε εγγραφή εδώ
Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ moms club για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
Αποδέχομαι την αποστολή ηλεκτρονικού ενημερωτικού υλικού για προωθητικούς σκοπούς (ενημέρωση σχετικά με ανακοινώσεις για διεξαγωγή διαγωνισμών, κληρώσεων, νέες καμπάνιες, νέα προϊόντα, νέες προσφορές, νέο περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.deltamoms.gr μέσω:
Εγγραφή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
Έχει αποσταλεί e-mail στη διεύθυνση που δήλωσες. Παρακαλούμε έλεγξε τα e-mail σου για να ενεργοποιήσεις τον λογαριασμό σου.
Κλείσιμο
Συγχαρητήρια για την εγγραφή σου!
Συνδέσου τώρα στο προφίλ σου για ξεκινήσεις να επωφελείσαι από τα μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Για να αλλάξεις τον κωδικό σου, συμπλήρωσε το παρακάτω πεδίο με το email που έχεις δηλώσει στο λογαριασμό σου.
Υποβολή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
delta_moms_pass_visible
ΑΛΛΑΓΗ
Συνδέσου εδώ