Νηστίσιμες θρεπτικές μπάρες γεμάτες χρώμα!

Νηστίσιμες θρεπτικές μπάρες γεμάτες χρώμα!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Tης Αθηνάς Καψάσκη    Πολύ συχνά έχουμε την εντύπωση πως  από τη νηστεία ή τη χορτοφαγία λείπει το χρώμα και η πλούσια γεύση. Η μπάρα αυτή έρχεται να μας διαψεύσει. Έχει υπέροχο χρώμα, λαχταριστή και θρεπτική βάση και αξιοποιεί με τον πιο υγιεινό τρόπο ένα από τα αγαπημένα μου φρούτα εποχής: τις ζουμερές φραουλίτσες. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και το μόνο που χρειαζόμαστε είναι έναν επεξεργαστή τροφίμων. Όσο για την θρεπτικότητά της; Χουρμάδες, αμύγδαλα, κάσιους και φρέσκιες φράουλες αποτελούν την πρώτη ύλη, οπότε καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για  μπάρες ενέργειας! Βρείτε παρακάτω τη συνταγή και δώστε χρώμα στη νηστεία. Υλικά (για περίπου 15 τμχ σε μέγεθος μπουκιάς)
  • 75γρ (1/4 κούπας) αμύγδαλα ψίχα ωμά και ανάλατα
  • 10  χουρμάδες αποξηραμένοι
  • 35γρ νερό
  • 120γρ (1 κούπα) ανάλατα κάσιους μουλιασμένα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ
  • 158γρ (1 κούπα) φράουλες πλυμένες και καθαρισμένες
  • 60γρ (1/4 κούπας) σιρόπι σφένδαμου
  • 8γρ λάδι καρύδας (λιωμένο)
  • ελάχιστο αλάτι
  • 20γρ καραμελάκια confetti για την διακόσμηση
Εκτέλεση 1. Στον επεξεργαστή τροφίμων ανακατεύουμε τα υλικά της βάσης (αμύγδαλα και χουρμάδες) με το νερό. Η βάση θα πρέπει να έχει συνοχή σαν μία βάση cheesecake οπότε υπολογίζουμε ανάλογα αντίστοιχα την ποσότητα του νερού. 2. Βάζουμε στη βάση ενός τάπερ 15εκ x10εκ λίγο νερό και προσαρμόζουμε λαδόκολλα φροντίζοντας να εξέχει από τα τοιχώματα. 3. Απλώνουμε τη βάση με μία σπάτουλα σιλικόνης, ώστε να έχει ενιαίο πάχος. 4. Χτυπάμε στον επεξεργαστή τροφίμων τα στραγγισμένα κάσιους, τις φράουλες, το αλάτι, το σιρόπι σφένδαμου και το έλαιο καρύδας. Σταματάμε ανά διαστήματα την ανάδευση και πιέζουμε προς τα κάτω τα μεγάλα κομμάτια ώστε να καταλήξουμε σε ένα ενιαίο μίγμα. Στο δικό μου μηχάνημα χρειάστηκε περίπου 3 λεπτά. 5. Απλώνουμε το ροζ μίγμα μας πάνω από τη βάση πάλι φροντίζοντας να έχει ενιαίο πάχος και στολίζουμε με τα καραμελάκια την επιφάνεια. 6. Παγώνουμε για ένα ολόκληρο βράδυ στο ψυγείο. 7. Για να σερβίρουμε αφαιρούμε την λαδόκολλα από το τάπερ και κόβουμε σε μικρά ορθογώνια κομμάτια με ένα κοφτερό μαχαίρι το οποίο φροντίζουμε να σκουπίζουμε μετά από κάθε κόψιμο. 8. Διατηρείται στο ψυγείο. Tips
  1. Το σιρόπι σφένδαμου μπορεί να αντικατασταθεί με ίσης ποσότητας ρευστό μέλι
  2. Εάν ο επεξεργαστής τροφίμων σας δεν έχει μεγάλη ισχύ, φροντίστε να ψιλοκόψετε τα υλικά σε πολύ μικρά κομμάτια.
Καλό Πάσχα με υγεία σε εσάς και τις οικογένειές σας.