Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς καβουρδίζουμε το σουσάμι για 10 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μέλι και μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες ξεκινάμε να ανακατεύουμε διαρκώς για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσ ...
6 Απριλίου 2017
Εκτέλεση
Tης Αθηνάς Καψάσκη
Πολύ συχνά έχουμε την εντύπωση πως από τη νηστεία ή τη χορτοφαγία λείπει το χρώμα και η πλούσια γεύση. Η μπάρα αυτή έρχεται να μας διαψεύσει. Έχει υπέροχο χρώμα, λαχταριστή και θρεπτική βάση και αξιοποιεί με τον πιο υγιεινό τρόπο ένα από τα αγαπημένα μου φρούτα εποχής: τις ζουμερές φραουλίτσες. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και το μόνο που χρειαζόμαστε είναι έναν επεξεργαστή τροφίμων. Όσο για την θρεπτικότητά της; Χουρμάδες, αμύγδαλα, κάσιους και φρέσκιες φράουλες αποτελούν την πρώτη ύλη, οπότε καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για μπάρες ενέργειας!
Βρείτε παρακάτω τη συνταγή και δώστε χρώμα στη νηστεία.
Υλικά (για περίπου 15 τμχ σε μέγεθος μπουκιάς)
- 75γρ (1/4 κούπας) αμύγδαλα ψίχα ωμά και ανάλατα
- 10 χουρμάδες αποξηραμένοι
- 35γρ νερό
- 120γρ (1 κούπα) ανάλατα κάσιους μουλιασμένα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ
- 158γρ (1 κούπα) φράουλες πλυμένες και καθαρισμένες
- 60γρ (1/4 κούπας) σιρόπι σφένδαμου
- 8γρ λάδι καρύδας (λιωμένο)
- ελάχιστο αλάτι
- 20γρ καραμελάκια confetti για την διακόσμηση
- Το σιρόπι σφένδαμου μπορεί να αντικατασταθεί με ίσης ποσότητας ρευστό μέλι
- Εάν ο επεξεργαστής τροφίμων σας δεν έχει μεγάλη ισχύ, φροντίστε να ψιλοκόψετε τα υλικά σε πολύ μικρά κομμάτια.