Ντιπ: Εφτά λαχταριστές συνταγές στο λεπτό

Ντιπ: Εφτά λαχταριστές συνταγές στο λεπτό

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Ντιπ μουστάρδας με μαγιονέζα Υλικά 150 γρ. έτοιμη μαγιονέζα 5 κ.σ. μουστάρδα, (κατά προτίμηση καυτερή) 1 κ.σ. ξίδι της αρεσκείας μας χυμός από 1/2 λεμόνι (ή όσο λεμόνι μας αρέσει) 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά) 1 γεμάτο κ.γ. τριμμένα ξερό θυμάρι ή εστραγκόν ή λουίζα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση: Αν σας αρέσει το σκόρδο, το λιώνετε, αλλιώς «περνάτε» την επιφάνεια του μπολ με τη σκελίδα, ίσα να αρωματιστεί λίγο. Βάζετε όλα τα υλικά στο μπολ και τα ανακατεύετε καλά να ενωθούν. Δοκιμάζετε το αλατοπίπερο. Διατηρείται στο ψυγείο σε βάζο με καπάκι για 1 εβδομάδα. Συνοδεύει ψάρια ψητά και βραστά και τηγανιτές πατάτες Ντιπ ελιάς Υλικά 80 γρ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι 4 σκελίδες σκόρδο χωρίς το φύτρο 2 αντζούγιες 1 κ.σ. κάπαρη στραγγισμένη 1 ξερή πιπερίτσα τσίλι χωρίς τα σπόρια λίγο φρέσκο δεντρολίβανο και θυμάρι Ελαιόλαδο Χυμό λεμονιού Αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το αλατοπίπερο, στο μπλέντερ και τα χτυπάτε. Προσθέτετε σταδιακά ελαιόλαδο και χτυπάτε λίγο ακόμα –κρίνετε εσείς πόσο παχύρρευστο θέλετε να είναι το ντιπ σας. Στο τέλος προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, το πιπέρι και -αν χρειάζεται- λίγο αλάτι.  Ντιπ γουακαµόλε Υλικά 350 γρ. αβοκάντο, καθαρισµένο 80 γρ. ντοµάτα, ψιλοκοµµένη                                                    50 γρ. κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο 40 ml χυµός lime (µοσχολέµονο) 15 γρ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκοµµένο 20 ml ελαιόλαδο Αλάτι Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά και τα χτυπάτε µε το σύρµα, µέχρι να πολτοποιηθεί το αβοκάντο. Αλατίζετε και δοκιμάζετε. Σερβίρετε τη σάλτσα αµέσως ή τη διατηρείτε στο ψυγείο στη συντήρηση. Ντιπ πιπεριάς με φέτα Υλικά 2 - 3 πιπεριές κέρατο (ανάλογα το μέγεθος) 250 γρ. τυρί φέτα 2 κ.σ. γεμάτες γιαούρτι ελαιόλαδο με το μάτι ελάχιστο αλάτι μπόλικο πιπέρι Εκτέλεση Πλένετε καλά τις πιπεριές. Αν έχετε φούρνο μικροκυμάτων τις βάζετε μέσα σε ειδικό σκεύος και τις ψήνετε για 3’ στο δυνατό. Στο ενδιάμεσο τις γυρίζετε μια φορά. Αν δεν έχετε τις ψήνετε στον κανονικό φούρνο για περίπου 15’ μέχρι να ροδίσουν. Βγάζετε τις ψημένες πιπεριές και τις βάζετε σε σακουλάκι για σάντουιτς το οποίο κλείνετε από πάνω για να ιδρώσουν και να φεύγει ευκολότερα η φλούδα. Αφαιρείτε τη φλούδα, το κοτσάνι και τα σπόρια. Μέσα στο μίξερ βάζετε τις πιπεριές κομμένες σε κομμάτια, τη φέτα, το γιαούρτι και λίγο λάδι. Αλέθετε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Αν χρειαστεί προσθέτετε ακόμη λίγο ελαιόλαδο. Δοκιμάζετε το αλάτι και προσθέτετε μπόλικο πιπέρι. Αφήνετε σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα να δέσουν τα αρώματα και σερβίρετε με κρακεράκια, με μπαστουνάκια λαχανικών και με οτιδήποτε άλλο φαντάζεστε! Ντιπ με λιαστή ντομάτα και φέτα Υλικά 4 λιαστές ντομάτες 1 κουταλιά κάπαρη 1 σκελίδα σκόρδο 1 φλιτζάνι κατίκι ή μαλακιά φέτα ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο λίγο ψιλκομμένο μαϊντανό λίγη ρίγανη Εκτέλεση Ψιλοκόψτε τις ντομάτες, τρίψτε το σκόρδο και ανακατέψτε όλα τα υλικά. Σερβίρετε το ντιπ με ψημένο χωριάτικο ψωμί, με κριτσίνια ή με λαχανικά. Χούμους Υλικά 400 γρ. βρασμένα ρεβίθια  3 κ.σ. ταχίνι Χυμός από 1 λεμόνι  4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 2 σκ. σκόρδο λιωμένες 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος Αλάτι, Καυτερή πάπρικα  Εκτέλεση Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα ρεβίθια με το σκόρδο και το ταχίνι. Προσθέτετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Όταν γίνει το μείγμα λείο, προσθέτετε αλάτι, λεμόνι και συνεχίζετε την ανάμειξη μέχρι να γίνει μια βελούδινη κρέμα. Μπορείτε να βάλετε περισσότερο λεμόνι, αν σας αρέσει, ή μια-δυο κουταλιές νερό, αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό. Μεταφέρετε το χούμους στο μπολ σερβιρίσματος, στρώνετε την επιφάνεια και μετά κάνετε κυκλικά αυλάκια με ένα πιρούνι. Ραντίζετε με μια-δυο κ.σ. ελαιόλαδο, την πάπρικα και ρίχνετε από πάνω το μαϊντανό. Το αφήνετε αρκετή ώρα στο ψυγείο. Ντιπ γιαουρτιού Υλικά 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό Ίση ποσότητα μαγιονέζας 1 φλιτζανάκι άνηθο ψιλοκομμένο ½ φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα 1-2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα Λίγο αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Χτυπάτε όλα τα υλικά καλά στο μπλέντερ και αφήνετε για τουλάχιστον μία ώρα στο ψυγείο, ώστε να σερβιριστεί το μίγμα δροσερό.