logo-deltamoms
Search
Close this search box.

Οι συνήθειες που έχουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια

Οι συνήθειες που έχουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια

Τι είναι αυτό που κάνει μερικά ζευγάρια να είναι περισσότερο ή για πιο πολύ χρόνο ευτυχισμένα από άλλα; Επιχειρώντας να δώσει την απάντηση σ’ αυτή την ερώτηση, ο dr. Mark Goulston, ψυχίατρος και συγγραφέας του βιβλίου The 6 Secrets of a Lasting Relationship: κατέγραψε μερικές συνήθειες που ακολουθούνται κατά κανόνα από τα ζευγάρια που παραμένουν ικανοποιημένα από τη σχέση τους, ακόμα και όταν τελειώσει ο… μήνας του μέλιτος!

Πηγαίνουν μαζί για ύπνο

Στην αρχή κάθε σχέσης, το να αποκοιμιέται ο ένας στην αγκαλιά του άλλου είναι από τις πιο αγαπημένες συνήθειες ενός ζευγαριού. Τα ζευγάρια που διαφυλάττουν τη σχέση τους ακόμα κι όταν έχει περάσει καιρός, αποφεύγουν να πέσουν στην «παγίδα» να  πηγαίνει ο καθένας για ύπνο ό,τι ώρα θέλει και πηγαίνουν τις περισσότερες φορές μαζί στο κρεβάτι.

Αναπτύσσουν κοινά ενδιαφέροντα

Όταν το αρχικό πάθος καταλαγιάσει είναι πολύ σύνηθες στα ζευγάρια να νιώθουν ότι δεν είναι και τόσα πολλά αυτά που τους ενώνουν τελικά. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να βρουν δραστηριότητες που απολαμβάνουν εξίσου και που μπορούν να κάνουν μαζί. Εξίσου σημαντικό όμως είναι ο καθένας να ακολουθεί τα δικά του προσωπικά ενδιαφέροντα που τον βοηθούν να εξελίσσεται ως άνθρωπος, γιατί αυτά τον κάνουν να φαίνεται πιο συναρπαστικός στα μάτια του συντρόφου του και του επιτρέπουν να διατηρεί ένα βαθμό (απαραίτητης) ανεξαρτησίας.

Εστιάζουν στα θετικά του άλλου κι όχι στα αρνητικά

Εάν κάποιος αναζητήσει τι είναι αυτό που ο άλλος δεν κάνει σωστά είναι σίγουρο ότι θα βρει ένα σωρό πράγματα. Το ίδιο όμως ισχύει και στην περίπτωση που ψάξει να βρει κάτι θετικό. Όλα εξαρτώνται από το τι επιλέγει να δει κανείς. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια επιλέγουν να δουν τα καλά.

Αγκαλιάζονται όταν συναντηθούν

Το δέρμα του ανθρώπου έχει «μνήμη» και την ικανότητα να «θυμάται» το «καλό άγγιγμα» (που μεταφέρει το αίσθημα της αγάπης), το «κακό άγγιγμα» (κακοποίηση) και το… καθόλου άγγιγμα (εγκατάλειψη). Τα ζευγάρια που χαιρετιούνται πάντα με μια ζεστή αγκαλιά απολαμβάνουν τακτικά το «καλό άγγιγμα» που τους κάνει να νιώθουν ότι δεν είναι μόνοι στον κόσμο.

Περπατούν χέρι-χέρι ή ο ένας δίπλα στον άλλον

Όταν στεκόμαστε δίπλα στον άλλο εκδηλώνουμε την ανάγκη μας να είμαστε μαζί με το σύντροφό μας -αντί να τον κοιτάζουμε από μακριά, όπως συμβαίνει ότι περπατάμε πίσω του.

Εμπιστεύονται και συγχωρούν ο ένας τον άλλον

Όταν προκύπτουν διαφωνίες, ακόμα κι αν δεν μπορούν να τις λύσουν άμεσα, τα ευτυχισμένα ζευγάρια σε καμία περίπτωση δεν καταφεύγουν σε αλληλοκατηγορίες και δεν δυσανασχετούν ο ένας με τον άλλον. Αντίθετα, επιλέγουν να εμπιστεύονται και να δείχνουν κατανόηση.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Σχετικά Άρθρα

Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ Moms club και δε θα χάσεις…
delta-moms-loginRegisterForm
Συνδέσου στο προφίλ σου για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Δεν είσαι μέλος; Κάνε εγγραφή εδώ
Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ moms club για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
Αποδέχομαι την αποστολή ηλεκτρονικού ενημερωτικού υλικού για προωθητικούς σκοπούς (ενημέρωση σχετικά με ανακοινώσεις για διεξαγωγή διαγωνισμών, κληρώσεων, νέες καμπάνιες, νέα προϊόντα, νέες προσφορές, νέο περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.deltamoms.gr μέσω:
Εγγραφή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
Έχει αποσταλεί e-mail στη διεύθυνση που δήλωσες. Παρακαλούμε έλεγξε τα e-mail σου για να ενεργοποιήσεις τον λογαριασμό σου.
Κλείσιμο
Συγχαρητήρια για την εγγραφή σου!
Συνδέσου τώρα στο προφίλ σου για ξεκινήσεις να επωφελείσαι από τα μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Για να αλλάξεις τον κωδικό σου, συμπλήρωσε το παρακάτω πεδίο με το email που έχεις δηλώσει στο λογαριασμό σου.
Υποβολή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
delta_moms_pass_visible
ΑΛΛΑΓΗ
Συνδέσου εδώ