Οικογενειακές διακοπές: Άγονη γραμμή ή all inclusive;

Οικογενειακές διακοπές: Άγονη γραμμή ή all inclusive;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Η απόφαση είναι ομολογουμένως δύσκολη. Από τη μία πλευρά είναι οι απαράμιλλες ομορφιές μικρών και απομακρυσμένων νησιών. Τοπία που κόβουν την ανάσα με κρυστάλλινα νερά, ξανθιά άμμο και έναστρο ουρανό χωρίς τη φωτορύπανση των πυκνοκατοικημένων περιοχών.
Από την άλλη, η άνεση και η βολή των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων είναι αξίες ανεκτίμητες εάν εκτός από τον εαυτό σας χρειάζεται να φροντίζετε για όλη την οικογένεια. Κάθε επιλογή έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ας τα αναλύσουμε λοιπόν, ως έναν χρήσιμο οδηγό για να κάνετε την επιλογή σας.

 

 

 

 

 

Άγονη γραμμή: Στα υπέρ είναι σαφώς τοπία που κόβουν την ανάσα. Η Ελλάδα είναι χώρα ευλογημένη με αμέτρητα πανέμορφα νησιά που προσφέρουν το αίσθημα της απόλυτης χαλάρωσης και αποξένωσης από την καθημερινότητα. Επίσης, τα παιδιά έρχονται πιο κοντά με τη φύση και «αναγκάζονται» να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους για να βρουν τρόπους να παίξουν και να διασκεδάσουν παρέα με τον εαυτό τους, χωρίς παιδότοπους, ανιματέρ και γήπεδα τένις.

 

Σε ό,τι αφορά στο κόστος, τα μικρά νησιά είναι συνήθως πιο οικονομικά στη διαμονή και στο καθημερινό κόστος διαβίωσης (ταβέρνες κ.λπ), αλλά επιβαρύνονται με πιο ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

 

Υπάρχουν όμως, και αρκετά μειονεκτήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά νησιά της πρώην άγονης γραμμής, όπως η Φολέγανδρος, χαρακτηρίζονται ως ζευγαρονήσια. Δεν είναι μόνο ότι το να περπατάτε χέρι χέρι με το παιδάκι σας δεν είναι και τόσο ρομαντικό. Μπορεί παράλληλα να νιώσετε κάποια στιγμή ότι ενοχλείτε εάν κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος τα δικά σας τα παιδιά αποφασίσουν να τραγουδήσουν «ήταν ένα μικρό καράβι». Επίσης, δεν θα βρείτε τις βολές και τις ανέσεις ενός μεγάλου all inclusive ξενοδοχείου και ενδεχομένως το πιο κοντινό νοσοκομείο να απέχει αρκετά.

 

 

All inclusive: Άνεση, βολή και τα παιδιά διαρκώς απασχολημένα. Για πολλούς, αυτή είναι η απόλυτη συνταγή της ξεκούρασης. Γιατροί και φαρμακείο διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή, αθλήματα, παιδότοποι, ίσως ακόμη και υπηρεσίες spa. Ένα σημαντικό προτέρημα των all inclusive πακέτων είναι επίσης ότι γνωρίζεις εκ των προτέρων πόσο ακριβώς θα σου στοιχίσουν αυτές οι διακοπές. Δεν υπάρχουν εκπλήξεις, ούτε καν από το δικό σας τον καφέ και τον παιδικό χυμό.

 

Υπάρχουν όμως, και μειονεκτήματα. Συνήθως, στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες – όσο εντυπωσιακοί κι αν μοιάζουν αυτοί οι τεράστιοι μπουφέδες – το φαγητό δεν είναι το καλύτερο. Επίσης, ο ομαδικός χαρακτήρας αυτών των διακοπών και το περιβόητο βραχιολάκι δεν ταιριάζουν στη νοοτροπία όλων. Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως αυτά τα all inclusive ξενοδοχεία στερούνται την αυθεντικότητα και δεν προσφέρουν το καθαρά ελληνικό χρώμα των διακοπών που οι περισσότεροι ζητούν.

 

Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει αντικειμενικά αποδεκτή επιλογή. Κάθε οικογένεια έχει το δικό της γούστο και τις δικές της ανάγκες, φυσικές, ψυχικές αλλά και οικονομικές. Το ζητούμενο πάνω από όλα είναι η ξεκούραση και ορισμένες οικογενειακές στιγμές ξεγνοιασιάς. Το περιβάλλον ίσως να έρχεται σε δεύτερη μοίρα.