Όλα τα μυστικά για επίπεδη κοιλιά

Όλα τα μυστικά για επίπεδη κοιλιά

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Η κοιλιά είναι το σημείο του σώματος που αγχώνει περισσότερο έξι στις δέκα γυναίκες. Γιατί όμως ενώ το βάρος σας είναι κανονικό και τρώτε υγιεινά, η κοιλιά σας εξακολουθεί είναι φουσκωμένη και πρησμένη;

 

Εάν υιοθετήσετε τις παρακάτω διατροφικές συνήθειες θα δείτε την κοιλιά σας να αποκτά την όψη που επιθυμείτε!

 

Καταναλώστε πρωτεΐνες


Τα πρωτεϊνούχα τρόφιμα, όπως το κρέας, τα πουλερικά, τα αυγά και τα ψάρια, αποτελούν την πρώτη ύλη για τον μυϊκό ιστό, ο οποίος με τη σειρά του είναι απαραίτητος για την αύξηση των καύσεων του οργανισμού. Τα πρωτεϊνούχα γεύματα δεν προκαλούν φούσκωμα στην κοιλιά, ενώ ταυτόχρονα συντελούν στο αίσθημα του κορεσμού. 

 

Αποφύγετε το αλκοόλ

 

Και όχι μόνο γιατί το αλκοόλ έχει πολλές θερμίδες, αλλά και επειδή η κατανάλωσή του συνήθως οδηγεί σε αυξημένο τσιμπολόγημα αλμυρών και λιπαρών σνακ. 

 

Προτιμήστε τα μικρά και ολιγοθερμιδικά σνακ

 

Τα μικρά και υγιεινά σνακ, αυξάνουν το μεταβολισμό και εξισορροπούν το σάκχαρο στο αίμα. Όσο πιο χαμηλά κρατάτε το σάκχαρο, τόσο πιο χαμηλά κρατάτε την ινσουλίνη, η οποία ευθύνεται για την αποθήκευση λίπους στη μέση σας.  
 

Καταναλώστε πολύ νερό

 

Το νερό βοηθάει τον οργανισμό να αποβάλλει το επιπλέον νάτριο, γεγονός που συμβάλλει στην καταπολέμηση του φουσκώματος. Επίσης, βοηθάει στην αποβολή των υποπροϊόντων που δημιουργούνται όταν ο οργανισμός επεξεργάζεται πρωτεΐνες και λιπαρά και μεταφέρει θρεπτικά στοιχεία στους μυς. Επίσης προτιμάμε το νερό από τα αναψυκτικά, επειδή έχει μηδενικές θερμίδες και είναι απολύτως απαραίτητο για την επαρκή ενυδάτωση του οργανισμού
 

Αποφύγετε τα τρόφιμα που σας προκαλούν φούσκωμα

 

Κάποιες τροφές όπως το κουνουπίδι, το μπρόκολο ή κάποια όσπρια, συνήθως  προκαλούν δυσάρεστο φούσκωμα, οπότε καλό είναι να τις αποφεύγουμε. Για τον ίδιο λόγο, καλό είναι να αποφεύγουμε τα πολύ ζεστά, τα τηγανητά, καθώς και τα πλούσια σε καρυκεύματα φαγητά. 
 

Επιλέξτε τροφές πλούσιες σε κάλιο 


Το σώμα σας κάνει κατακράτηση υγρών όταν τα επίπεδα καλίου και νατρίου είναι χαμηλά. Φροντίστε να τρώτε, λοιπόν τροφές πλούσιες σε κάλιο όπως βραστές πατάτες, λευκά φασόλια και σπανάκι. 

 

Καταναλώστε πράσινο τσάι 


Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία του πράσινου τσαγιού δίνουν ώθηση στον μεταβολισμό και στοχεύουν συγκεκριμένα στο λίπος του στομαχιού. Το τσάι (ειδικά το μαύρο και το πράσινο), περιέχει κατεχίνες, οι οποίες μειώνουν την επιθυμία μας για υδατάνθρακες και προκαλούν ήπια θερμογένεση, που επιταχύνει την κινητοποίηση, συνεπώς και την καύση του λίπους.

Αποφύγετε τη ζάχαρη 


Αυτό θα κρατήσει τα επίπεδα ινσουλίνης χαμηλά και θα κρατήσει  τα επίπεδα της γλυκαγόνης υψηλά. Η ορμόνη γλυκαγόνη είναι ο καλύτερος φίλος σας στον αγώνα για επίπεδη κοιλιά. Όσο πιο λίγη ζάχαρη καταναλώνετε, τόσο χαμηλότερα θα είναι τα επίπεδα ινσουλίνης και τόσο υψηλότερα της γλυκαγόνης.

 

Καταναλώστε φυτικές ίνες και προϊόντα ολικής άλεσης

 

Οι φυτικές ίνες είναι μια μορφή υδατανθράκων που βρίσκεται στα φρούτα, στα λαχανικά και στα προϊόντα ολικής άλεσης. Καταναλώνοντας λοιπόν φυτικές ίνες βοηθάμε τον οργανισμό να γλιτώσει από τη δυσκοιλιότητα.

 

Περπατήστε

 

Το περπάτημα δεν αποτελεί κάποια επίπονη μορφή άσκησης και ταυτόχρονα είναι ένας πολύ τρόπος για να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας και να απαλλαγείτε από το ενοχλητικό λίπος που έχει προσκολλήσει στην κοιλιά σας.

 

Αποφύγετε τα πολυθερμιδικά ροφήματα

 

Ο καφές όταν δεν συνοδεύεται από ζάχαρη και άλλες προσθήκες, δεν έχει καθόλου θερμίδες. Υπάρχουν όμως κάποιοι καφέδες ή ροφήματα που συνοδεύονται από σαντιγί, κρέμα, ή τρούφα. Καταργήστε αυτά τα ροφήματα, που δε σας προφέρουν τίποτα εκτός από επιπλέον θερμίδες.

 

Κόψτε το αλάτι 


Ή τουλάχιστον περιορίστε το μια που αποτελεί τον πιο συνήθη ύποπτο για τις κατακρατήσεις και τα φουσκώματα. Δώστε γεύση στο φαγητό σας με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας ή πιπέρι καγιέν, που αυξάνει και τον μεταβολισμό. 

 

Προτιμήστε το λεμόνι σαν καρύκευμα, για το κιτρικό οξύ που ενεργοποιεί τα γαστρικά ένζυμα, διευκολύνοντας έτσι την πέψη. 
  

Με τη συνεργασία της Νίκης Τσίγκρη, διαιτολόγος-διατροφολόγος