Overnight “πορτοκαλόπιτα”

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Overnight “πορτοκαλόπιτα”
Υλικά

 

Για τη βάση:

3κ.σ βρώμη

1κ.σ στραγγιστό γιαούρτι «του τόπου μας» της Δέλτα

1κ.σ ξύσμα πορτοκαλί

2κ.σ υγρή στέβια

 

Για την κρέμα:

200gr γιαούρτι

100gr τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών

1κ.σ υγρή στέβια

1κ.σ εκχύλισμα βανίλιας

Για το ζελέ:

200ml χυμό πορτοκάλι της life

1κ.σ κορν φλάουρ



Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Εκτέλεση

Tο πρωινό είναι από τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας και το μυστικό δεν είναι να το τρώμε
πάντα αλμυρό, αλλά να το φτιάχνουμε πλήρες.
Αν έχει τον σωστό συνδυασμό, δηλαδή υδατάνθρακα με πρωτεΐνη ή/και καλά λιπαρά, τότε:
▫ μπορεί να είναι και γλυκό

▫ δεν προκαλεί απότομες αυξομειώσεις στο σάκχαρο

▫ μας δίνει ενέργεια και μας κρατά χορτάτους

Άρα, αντί να αποφεύγεις το γλυκό πρωινό, απλώς φρόντισε η σύστασή του να είναι κατάλληλη
ώστε να αποτελεί ένα πλήρες γεύμα.

Εκτέλεση:

  1. Για την βάση ανακατεύεις την βρώμη με 1κ.σ γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκάλι και 1κ.σ υγρή
    στέβια
  2. Για την κρέμα ανακατεύεις 3κ.σ γιαούρτι με 2κ.σ τυρί κρέμα 1κ.σ υγρή στέβια και το εκχύλισμα
    βανίλιας
  3. Για τον ζελέ ανακατεύεις τον χυμο με το κορν φλάουρ και 1κ.σ υγρή στέβια