delta-logo

Παιχνίδια για το εστιατόριο – Απασχολήστε τα όταν δε μπορούν να περιμένουν

Παιχνίδια για το εστιατόριο – Απασχολήστε τα όταν δε μπορούν να περιμένουν

Τα παιδιά δεν έχουν υπομονή. Αυτό είναι γνωστό τοις πάσι. Ακόμη και όταν βρίσκεστε με κόσμο σε ένα πολύβουο εστιατόριο η υπομονή τους εξαντλείται γρήγορα. Τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν ότι πρέπει να περιμένουν στωικά μέχρι να έρθει ο σερβιτόρος. Εκείνα απλώς πεινούν, στην καλύτερη περίπτωση βαριούνται, ενώ στη χειρότερη είναι εκνευρισμένα. Τι μπορείτε να κάνετε για να διευκολύνετε τα πράγματα; Δεδομένου ότι είστε σε δημόσιο χώρο αναζητήστε ήσυχους τρόπους διασκέδασης, παιχνίδια και που δε θα δημιουργήσουν ακαταστασία στο τραπέζι και βαβούρα στο μαγαζί.
 

  • Ζωγραφίζω και μαντεύω: Πάρτε ό,τι αντικείμενα υπάρχουν στο τραπέζι. Εάν το σουπλά είναι χάρτινο τότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως καμβά για τη ζωγραφική σας. Σε αντίθετη περίπτωση, αναζητήστε ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι χαρτί. Τοποθετήστε τα αντικείμενα πάνω του και με ένα μολύβι ζητήστε από τα παιδιά να σκιτσάρουν το περίγραμμα των αντικειμένων (της αλατιέρας, της πιπεριέρας, κλπ). Εάν το παιδί είναι πολύ μικρό, κάντε εσείς το περίγραμμα των αντικειμένων. Στη συνέχεια ζητήστε από το παιδί να ταιριάξει τα σχήματα με τα αντικείμενα. Μπορείτε ακόμη να παίξετε και τη γνωστή… ξεπατικωτούρα που κάναμε κι εμείς ως παιδιά. Ξεχωρίστε από την τσάντα σας ή από το τραπέζι ότι επίπεδα αντικείμενα μπορείτε να βρείτε – από χτένα, μέχρι κλειδιά και πιστωτική κάρτα. Βάλτε τα κάτω από το χαρτί και ζητήστε από το παιδί να «τρίψει» από πάνω το μολύβι.

 

  • Βρες τι λείπει: Το πιο γνωστό παιχνίδι μνήμης για παιδιά. Βάλτε όλα τα αντικείμενα που έχετε στη διάθεσή σας (από τις χαρτοπετσέτες και την κέτσαπ, μέχρι την αλατιέρα) σε μία σειρά στο κέντρο του τραπεζιού. Ζητήστε από το παιδί να τα παρατηρήσει και μετά πείτε του να κλείσει τα μάτια. Ενώ δεν βλέπει, αφαιρέστε ένα αντικείμενο. Όταν το παιδί ανοίξει και πάλι τα μάτια του, ζητήστε του να βρει ποιο αντικείμενο λείπει. Σε κάθε σωστή απάντηση, αλλάζετε ρόλους.

 

  • Τρίλιζα: Δεν χρειάζεται πάντα μολύβι και χαρτί. Μερικά καλαμάκια, λίγα φακελάκια ζάχαρης και… έτοιμοι για μεγάλους αγώνες!

 

  • Αγώνας με καλαμάκια:  Σε αυτήν την περίπτωση τα καλαμάκια χρησιμοποιούνται ως φυσοκάλαμα. Παίρνετε μικρά κομματάκια χαρτί, τα τυλίγετε σε μικρές μπαλίτσες και ο αγώνας ξεκινά. Κάθε παίκτης καλείται να μετακινήσει τη μπαλίτσα του φυσώντας από το καλαμάκι του.

 

  • Μιλήστε για χρήματα: Για παιδιά προσχολικής ηλικίας τα χρήματα είναι ένας καινούργιος κόσμος.  Κοιτάξτε μαζί νομίσματα και χαρτονομίσματα, εξηγήστε του τις διαφορές, μιλήστε τους για τις αξίες του κάθε νομίσματος και για τις εικόνες που έχουν πάνω.

 

  • Απασχόληση πολύ μικρών παιδιών: Ακόμη και ένα ποτήρι νερό μπορεί να αποτελέσει ανεξάντλητη πηγή παιχνιδιού για ένα μωρό. Κρυφτείτε πίσω από το ποτήρι και αφήστε το να παρατηρεί τη διαστρεβλωμένη εικόνα και τα μάτια σας που τώρα φαίνονται πιο μεγάλα. Δώστε του να παίξει μουσική χτυπώντας ένα κουταλάκι στο ποτήρι.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Σχετικά Άρθρα

Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ Moms club και δε θα χάσεις…
delta-moms-loginRegisterForm
Συνδέσου στο προφίλ σου για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Δεν είσαι μέλος; Κάνε εγγραφή εδώ
Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ moms club για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
Αποδέχομαι την αποστολή ηλεκτρονικού ενημερωτικού υλικού για προωθητικούς σκοπούς (ενημέρωση σχετικά με ανακοινώσεις για διεξαγωγή διαγωνισμών, κληρώσεων, νέες καμπάνιες, νέα προϊόντα, νέες προσφορές, νέο περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.deltamoms.gr μέσω:
Εγγραφή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
Έχει αποσταλεί e-mail στη διεύθυνση που δήλωσες. Παρακαλούμε έλεγξε τα e-mail σου για να ενεργοποιήσεις τον λογαριασμό σου.
Κλείσιμο
Συγχαρητήρια για την εγγραφή σου!
Συνδέσου τώρα στο προφίλ σου για ξεκινήσεις να επωφελείσαι από τα μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Για να αλλάξεις τον κωδικό σου, συμπλήρωσε το παρακάτω πεδίο με το email που έχεις δηλώσει στο λογαριασμό σου.
Υποβολή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
delta_moms_pass_visible
ΑΛΛΑΓΗ
Συνδέσου εδώ