Παραγωγή μητρικού γάλακτος – 5 μυστικά που θα σου επιτρέψουν να την αυξήσεις στο μέγιστο

Παραγωγή μητρικού γάλακτος – 5 μυστικά που θα σου επιτρέψουν να την αυξήσεις στο μέγιστο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 4 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 1

Είναι μία από τις πιο προσωπικές διαδικασίες της νέας μαμάς… Εδώ θα βρεις 5 tips για την παραγωγή γάλακτος που μπορείς να δοκιμάσεις, χωρίς άγχος και χωρίς ψυχραιμία.

Οι πρώτες μέρες στο σπίτι με το μωρό είναι τόσο ευχάριστες όσο και δύσκολες για τη νέα μητέρα. Τα ξενύχτια, οι άστατες ώρες ύπνου και η απόλυτη εξάρτηση του μωρού από τη μαμά, ταλαιπωρούν αρκετά τη λεχώνα. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η δυσκολία στην παραγωγή γάλακτος.

Αν σου έχει τύχει να θες πολύ να θηλάσεις το μωρό σου και να μη βγαίνει με τίποτα το γάλα ή να έχεις έλλειψη, καταλαβαίνεις ακριβώς τι εννοούμε. Αρχικά, δε χρειάζεται ούτε να στενοχωρηθείς, ούτε να πανικοβληθείς που δεν έχεις αρκετή ποσότητα γάλακτος.

Μπορείς να δεις τα παρακάτω 5 tips που σου προτείνουμε και να δεις αν σου κάνουν, κυρίως χωρίς άγχος και χωρίς πίεση.

  1. Κάνε μασάζ στον μαστό την ώρα που θηλάζεις ή αντλείς γάλα

Άσκησε ελαφριά πίεση και ταυτόχρονα κάνε μασάζ με απαλές κινήσεις στο μαστό την ώρα που θηλάζεις το μωρό σου. Αντίστοιχα, αν αντλείς γάλα κάνε το ίδιο.

  1. Θήλασε όσο πιο συχνά μπορείς

Καλό είναι να θηλάζεις συχνά και να αφήνεις το μωρό σου να αποφασίσει πότε δε θέλει άλλο γάλα. Όταν το μωρό θηλάζει, απελευθερώνονται ορμόνες που προκαλούν το στήθος να παράγει περισσότερο γάλα. Όσο περισσότερο θηλάζεις, λοιπόν, τόσο περισσότερο γάλα θα παράγεις.

  1. Κάθε φορά που θηλάζεις να χρησιμοποιείς και τα δύο στήθη

Ακόμα κι αν δεις ότι το μωρό βολεύεται στο ένα στήθος, μετά από λίγη ώρα θηλασμού δοκίμασε να συνεχίσεις στο άλλο στήθος. Αυτή η εναλλαγή θα τονώσει την παραγωγή γάλακτος.

  1. Φάε περισσότερο

Πρωτίστως θα πρέπει να ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή και να έχεις κατά νου ότι πρέπει να καταναλώνεις περίπου 500 θερμίδες συγκριτικά με αυτά που θα έτρωγες υπό κανονικές συνθήκες. Οι ανάγκες σε ενέργεια τώρα που θηλάζεις είναι περισσότερες από ό,τι στην περίοδο της εγκυμοσύνης.

  1. Ξεκουράσου περισσότερο

Ο βραδινός ύπνος, αλλά και ένας σύντομος μεσημεριανός ύπνος αποδεικνύονται απαραίτητοι για την αύξηση της παραγωγής γάλακτος. Βεβαιώσου ότι ξεκουράζεσαι και κάθε φορά που το σώμα σου το έχει ανάγκη, για να βοηθήσεις έτσι και το μωρό σου να έχει στη διάθεσή του περισσότερο γάλα.