Πίτσα ανοιχτό τοστ!

Πίτσα ανοιχτό τοστ!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Εκτέλεση
Της Μαμάς Μαμαδοπούλου Σίγουρα καθημερινά, έχουμε άπειρες επιλογές σνακ για τα παιδιά μας. Όμως, καμιά φορά, εγκλωβιζόμαστε στην πίεση της καθημερινότητας και φτιάχνουμε τα ίδια και τα ίδια, γιατί απλά δεν βρίσκουμε ανάσες μέσα στη μέρα, για να γίνουμε πιο δημιουργικοί. Λειτουργούμε μηχανικά, γιατί το στρεσαρισμένο μυαλό μας βρίσκεται στις αμέτρητες υποχρεώσεις. Όπως έχουμε μάθει απ’ τις τηλεοπτικές σειρές μαγειρικής που προβάλλονται τα τελευταία χρόνια και μας έχουν κάνει όλους expert, η εμφάνιση ενός γεύματος είναι τόσο σημαντική, που πολλές φορές μπορεί να ξεπεράσει και τη γεύση και να δώσει πόντους στο πιάτο μας. Σκεφτείτε, λοιπόν, πόσο υπέροχο και σλουρπ είναι ένα αποτέλεσμα όταν έχεις και νόστιμα και αγνά υλικά. Ακριβώς αυτό είναι και το ζητούμενο στην προετοιμασία ενός παιδικού σνακ. Χρειαζόμαστε απλά, νόστιμα υλικά και φαντασία. Ένα τοστ ή ένα σάντουιτς είναι πάντα μία εύκολη και γρήγορη επιλογή. Η αλήθεια είναι πως, ενώ οι συνδυασμοί που υπάρχουν για το «γέμισμα» του ψωμιού είναι πολλοί, δεν παύει να είναι ένα σάντουιτς ή τοστ, οπότε οπτικά δείχνει πάντα το ίδιο. Αυτό σημαίνει ότι, όταν το πιτσιρίκι δει κάτι τέτοιο στο πιάτο του, θα πει «Πάααααλι;» Μεταξύ μας, έχει ένα δίκιο. Ένα απόγευμα, λοιπόν, η κόρη μου θέλησε να φάει κάτι για να της κόψει την πείνα. Της πρότεινα (φυσικά) τοστ, και μου απάντησε το γνωστό «Πάαααλι;». Μία φράση της στη συνέχεια όμως μου έδωσε μία ιδέα: «Να είχαμε μια πίτσα τώρα!» Γκλιν! (Kι άναψε ο γλόμπος του «Μου ήρθε έμπνευση»). Αντί να σκεφτώ «Ποιος φτιάχνει ζύμη πίτσας τώωωωωρα;» σκέφτηκα ότι υπέροχη βάση πίτσας μπορεί να γίνει το στρογγυλό ψωμάκι. Ψωμάκι ανοιχτό, μία φέτα γαλοπούλας, τοματούλα από κάτω, τυράκι gouda Δέλτα Smart από πάνω… στο φούρνο και έτοιμη η αυτοσχέδια πίτσα. Χρησιμοποίησα το Δέλτα Smart τυράκι gouda γιατί υπάρχει πάντα στο ψυγείο μας. Έχει τέλεια γεύση, εύκολη συσκευασία και συχνά συνοδεύει υπέροχα ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης, εξαιρετικό σνακ για τα διαλείμματα του σχολείου ή για μία εκδρομή. Να σημειώσω ότι είναι από φρέσκο αγελαδινό γάλα, χωρίς συντηρητικά και γλουτένη. Σαφέστατα και μπορείτε να ενισχύσετε την πίτσα με ό,τι άλλο υλικό σας αρέσει ή μάλλον… τους αρέσει! Ουσιαστικά είναι ένα ανοιχτό τοστ στο φούρνο, αλλά δεν υπάρχει λόγος, να τους το πούμε έτσι.  Είναι μία διαφορετική πίτσα. Ε; Κι άμα θέλουμε, καπακώνουμε τα δύο ψωμάκια και τα κάνουμε ένα χάμπουργκερ χωρίς μπιφτέκι. Γιατί μπορούμε! Στη φαντασία δεν βάζει κανείς όρια, έτσι; Και η μαγειρική θέλει φαντασία ακόμη και στην ονομασία των πιάτων. Kαλή όρεξη!