Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς καβουρδίζουμε το σουσάμι για 10 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μέλι και μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες ξεκινάμε να ανακατεύουμε διαρκώς για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσ ...
20 Απριλίου 2016
Εκτέλεση
Της Αθηνάς Καψάσκη
Ιστορίες παιδικού σταθμού: φέτος για κάποιο λόγο είμαστε μία τάξη με 10 αγόρια και 4 κορίτσια… Η ανισορροπία αυτή, παρόλες τις ανησυχίες μου, έχει κάνει πολύ καλό στη συμπεριφορά της πριγκίπισσας Πηνελόπης με την έννοια της συνεργασίας, της ενεργητικότητας και των ενδιαφερόντων της. Όπως είναι φυσικό τα κορίτσια της τάξης, καθότι ολιγάριθμα, είναι πλέον μία γλυκιά συμμορία! Έχουν γίνει αχώριστες και πάντα ζητάει η μία την άλλη. Έτσι λοιπόν και η δική μου κόρη με έχει τρελάνει με το πότε θα έρθει η ώρα να τις καλέσουμε στο σπίτι μας για παιχνίδι!
Έτσι λοιπόν και έγινε: οι μαμάδες με τα κοριτσάκια τους προσκλήθηκαν στο σπίτι μας για παιχνίδι και καφεδάκι για τις μαμάδες.
Και τι καλύτερο κέρασμα για τις μικρές μας φίλες από μίνι ντόνατς με σοκολάτα και πολύχρωμα καραμελάκια; Ψημένα στο φούρνο, με γλάσο από γιαούρτι, ικανοποιούν τις απαιτήσεις μικρών και μεγάλων. Δεν θέλουν μίξερ και απαιτούν ένα τέταρτο από το χρόνο σας. Σας έπεισα; Πάμε να δούμε τη συνταγή!
Υλικά
Για 8 μίνι ντόνατς διαμέτρου 6,5εκ και βάθους 2εκ
100γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
55γρ κρυσταλλική ζάχαρη
1 αυγό
50ml γάλα
50γρ γιαούρτι Δέλτα Complet με λιπαρά 2%
38γρ πολύχρωμη τρούφα
1 σακούλα ζαχαροπλαστικής ή άλλη σακούλα ανθεκτική με ζίπερ μεγάλου μεγέθους
Για το γλάσο
40γρ γιαούρτι Δέλτα Complet με λιπαρά 2%
50γρ σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις πάνω κάτω.
- Σε ένα βαθύ μπολ αδειάζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το μοσχοκάρυδο. Χτυπάμε σε ένα άλλο μπολ το αυγό με έναν αυγοδάρτη.
- Αδειάζουμε στο μίγμα το χτυπημένο αυγό, το γιαούρτι και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία ενιαία μάζα. Δεν χρειάζεται να ανακατέψουμε πολλή ώρα, ο στόχος μας είναι μία παχύρευστη ζύμη.
- Προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) ελαφρά μέχρι να πάει σε όλο το μίγμα.
- Αδειάζουμε το μίγμα στη σακούλα ζαχαροπλαστικής. Κόβουμε την άκρη της σακούλας με ένα ψαλίδι και γεμίζουμε μέχρι τα 3/4 μία φόρμα σιλικόνης για ντόνατς 8 θέσεων.
- Ψήνουμε για 9 με 10 λεπτά.
- Σε ένα μπολ κατάλληλο για μικροκύματα αδειάζουμε το γιαούρτι με τη σοκολάτα σε κομματάκια. Λιώνουμε ανά 20 δευτερόλεπτα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα.
- Αφού αφήσουμε 10 λεπτά να κρυώσουν τα ντόνατς, τα βουτάμε με το επάνω μέρος τους στο ζεστό γλάσο και τα απλώνουμε σε μία σχάρα. Το κάνουμε δύο φορές σε κάθε ντόνατ, δηλαδή γλασάρουμε μία φορά όλα τα ντόνατς και μετά ξεκινώντας από το πρώτο επαναλαμβάνουμε το γλασάρισμα.
- Διακοσμούμε με πολύχρωμα καραμελάκια της προτίμησής μας ή τρούφα!