logo-deltamoms
Search
Close this search box.

Πώς να διαλέξετε σωστά την κούνια του μωρού σας

Πώς να διαλέξετε σωστά την κούνια του μωρού σας

Η προετοιμασία του βρεφικού δωματίου είναι μια ευχάριστη αλλά δύσκολη διαδικασία για τις νέες μαμάδες. Ειδικά όταν πρόκειται να διαλέξουμε κούνια, συχνά προβληματιζόμαστε. Αυτό που θα πρέπει κυρίως να προσέξετε είναι να διαλέξετε μια κούνια, όχι βάσει της αισθητικής σας, αλλά βάσει των προδιαγραφών. Μάθετε λοιπόν, τι να σκεφτείτε πριν αγοράσετε  την κούνια του μωρού σας

Βασικοί κανόνες ασφαλείας

Αρχικά  βεβαιωθείτε ότι έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τα πρότυπα ασφαλείας, καθώς και ότι αυτό το μοντέλο που επιλέξατε δεν έχει κάποιο ελάττωμα ή έχει βγει ανακοίνωση ανάκλησής του. 
 

Κάντε ένα test drive

Πριν αγοράσετε την κούνια, δοκιμάστε να την πιάσετε και να την κουνήσετε δυνατά, για να δείτε πόσο σταθερή και στιβαρή είναι. Αν νιώθετε ότι με ένα δυνατό τράνταγμα μπορεί να σπάσει, καλύτερα να μην την αγοράσετε.
 

Επιλέξτε το σωστό στρώμα

Είναι πολύ σημαντικό να αγοράσετε στρώμα που να ταιριάζει ακριβώς στην κούνια σας. Ένα ελαφρώς μικρότερο στρώμα θα δώσει χώρο στο μωρό σας να χώνει τα δαχτυλάκια του στα κενά πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε πιθανό τραυματισμό. Για λόγους πρόληψης του συνδρόμου αιφνίδιου βρεφικού θανάτου, επιλέξτε ένα στρώμα ανατομικό και αρκετά σκληρό χωρίς λακκούβες. 

Ελέγξτε τα κάγκελα

Ελέγξτε αν τα κάγκελα φτάνουν σε ύψος περίπου τα 50 εκατοστά ώστε να μην κινδυνεύει το παιδί από πτώση όταν θα μάθει να σηκώνεται. 
 

Αποφύγετε το «εκκεντρικό» ντιζάιν

Επιλέξτε μια κούνια με στρογγυλεμένες γωνίες, χωρίς καμία αιχμηρή επιφάνεια. Επίσης, αποφύγετε τις κούνιες με τα διακοσμητικά μέρη που εξέχουν και από τα οποία μπορεί να πιαστεί το μωρό ή τα ρουχαλάκια του και να κινδυνεύσει.

Σκεφτείτε τη σταθερότητα

Βεβαιωθείτε ότι οι βίδες, τα μπουλόνια και οι αρμοί είναι καλά σταθεροποιημένα.

Ελέγξτε αν το πτυσσόμενο κομμάτι της κούνιας, αυτό που ανεβοκατεβαίνει, κλείνει και ασφαλίζει σταθερά. Εννοείται πως όσο πιο μικρό είναι τόσο ψηλότερα θα τοποθετήσετε το πτυσσόμενο μέρος, ενώ όσο το μωρό μεγαλώνει, και μπορεί π.χ. να σηκωθεί στα πόδια του, θα το κατεβάζετε για να μη μπορεί να βγει έξω από την κούνια. Προσέξτε ιδιαίτερα τα κάγκελα, τα οποία πρέπει να έχουν το κατάλληλο ύψος (περίπου 60cm από το στρώμα), αλλά και την κατάλληλη απόσταση μεταξύ τους (4,5cm-6cm για να μη χωρά να περάσει το κεφαλάκι του μωρού).

Σκεφτείτε οικολογικά

Σιγουρευτείτε ότι στην κούνια έχουν χρησιμοποιηθεί οικολογικές, μη τοξικές βαφές.

Δείτε την κούνια του μωρού, ως μακροπρόθεσμη επένδυση

Υπάρχουν κούνιες που καθώς το παιδί σας μεγαλώνει μπορούν να μετατραπούν σε κρεβατάκι. Αν, λοιπόν, θέλετε να αγοράσετε μια καλή κούνια την οποία θα χρησιμοποιείτε για αρκετά χρόνια (και θα κάνετε και απόσβεση τα χρήματα που θα δώσετε για να την αποκτήσετε), τότε αυτή είναι η καλύτερη επιλογή.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Σχετικά Άρθρα

Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ Moms club και δε θα χάσεις…
delta-moms-loginRegisterForm
Συνδέσου στο προφίλ σου για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Δεν είσαι μέλος; Κάνε εγγραφή εδώ
Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ moms club για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
Αποδέχομαι την αποστολή ηλεκτρονικού ενημερωτικού υλικού για προωθητικούς σκοπούς (ενημέρωση σχετικά με ανακοινώσεις για διεξαγωγή διαγωνισμών, κληρώσεων, νέες καμπάνιες, νέα προϊόντα, νέες προσφορές, νέο περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.deltamoms.gr μέσω:
Εγγραφή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
Έχει αποσταλεί e-mail στη διεύθυνση που δήλωσες. Παρακαλούμε έλεγξε τα e-mail σου για να ενεργοποιήσεις τον λογαριασμό σου.
Κλείσιμο
Συγχαρητήρια για την εγγραφή σου!
Συνδέσου τώρα στο προφίλ σου για ξεκινήσεις να επωφελείσαι από τα μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Για να αλλάξεις τον κωδικό σου, συμπλήρωσε το παρακάτω πεδίο με το email που έχεις δηλώσει στο λογαριασμό σου.
Υποβολή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
delta_moms_pass_visible
ΑΛΛΑΓΗ
Συνδέσου εδώ