ΔΕΛΤΑ MOMS LOGO

Πώς να διαλέξετε το σωστό μάρσιπο αγκαλιάς

Πώς να διαλέξετε το σωστό μάρσιπο αγκαλιάς

 

 

 

 

 

Τα τελευταία χρόνια οι μάρσιποι αγκαλιάς κερδίζουν συνεχώς τις προτιμήσεις των μαμάδων αλλά και των μπαμπάδων, όχι μόνο γιατί είναι ένας εύκολος τρόπος μεταφοράς του μωρού, αλλά και ένας υπέροχος τρόπος για να αναπτυχθεί ένας πιο στενός δεσμός ανάμεσα στο γονιό και το νεογέννητο.

 

 

 

 

 

Πώς όμως θα επιλέξετε τον κατάλληλο μάρσιπο για εσάς και το μωρό σας;   

Η επιλογή του κατάλληλου τύπου μάρσιπου είναι προσωπικό θέμα και η πιο ενδεδειγμένη λύση είναι να το δοκιμάσετε για να δείτε τι είναι πιο άνετο στο σώμα σας και τι σας αρέσει περισσότερο.

Το πρώτο που θα πρέπει να σκεφτείτε πριν επιλέξετε, είναι ότι ο μάρσιπος πρέπει να είναι εύχρηστος, να φοριέται εύκολα και να μην επιβαρύνει τη μέση σας. Επίσης, εξίσου σημαντικό είναι να πλένεται εύκολα. Ελέγξτε προσεκτικά τους ιμάντες στήριξης που τοποθετούνται στους ώμους: βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά φαρδιοί για να μην σας “κόβουν” και να νιώθετε άνετα όταν φοράτε το μάρσιπο είτε εσείς είτε ο σύντροφός σας. 

Αποφύγετε το μάρσιπο αν το μωρό είναι πρόωρο ή γεννήθηκε με χαμηλό βάρος (π.χ. λιγότερο από 2,5 κιλά), καθώς και αν δυσκολεύεται να αναπνεύσει (π.χ. επειδή έχει κρυώσει), γιατί η πίεση που ενδεχομένως δέχεται στο στήθος του μπορεί να το κάνει να ασφυκτιά. 

Πολύ σημαντική παράμετρος είναι το μέγεθος. Το βασικό κριτήριο στην αγορά ενός μάρσιπου αγκαλιάς είναι το ύψος και το βάρος του παιδιού. Εάν επιλέξετε κάποιον πολύ μικρό θα αναγκαστείτε να σταματήσετε πολύ σύντομα να τον χρησιμοποιείτε (ή θα επιβαρυνθείτε με το κόστος αγοράς ενός καινούριου). Ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλιστεί η ορθή εφαρμογή είναι να πάρετε το μωρό μαζί σας στο κατάστημα και να το δοκιμάσετε παρέα!  

Αποφύγετε να τοποθετήσετε το μάρσιπο πολύ χαμηλά 
Το να κρέμεται το μωρό χαμηλά, δεν είναι καλό ούτε για το μωρό, αλλά ούτε και για τη μέση σας. Το κεφάλι του πρέπει να είναι σε θέση ώστε να ξεκουράζεται στο στήθος σας και όταν μεταφέρεται στην πλάτη σας να ξεκουράζεται στον ώμο σας. Επίσης, όταν ένα μωρό είναι τοποθετημένο πολύ χαμηλά και οι ιμάντες είναι χαλαροί υπάρχει ο κίνδυνος να γείρει κατά τη μεταφορά. 

Οι περισσότεροι μάρσιποι επιτρέπουν να τοποθετήσετε το μωρό έτσι ώστε να κοιτάζει είτε προς το σώμα σας είτε προς το περιβάλλον. Ωστόσο, για να μπορέσει να μπει στη δεύτερη θέση θα πρέπει να είναι ηλικίας κάποιων μηνών και πάνω (συνήθως 4 έως 6), ώστε να μπορεί να κρατάει σταθερά το κεφαλάκι του όρθιο χωρίς να χρειάζεται στήριξη στον αυχένα.

Προσέξτε το βηματισμό σας, καθώς η ισορροπία σας μπορεί να επηρεαστεί ενώ περπατάτε φορώντας τον μάρσιπο. Αποφύγετε να τρέχετε ή να κάνετε αναπηδήσεις με το μωρό επάνω σας. Ένας χαλαρός περίπατος ή πεζοπορία είναι η ιδανική άσκηση για όσους γονείς χρησιμοποιούν μάρσιπο. 

Αλλάζετε συχνά θέσεις 
Αν έχετε βρει μια θέση που σας αρέσει πολύ καλό είναι να μη τη συνηθίσετε. Όχι μόνο είναι σημαντικό να δοκιμάζετε διαφορετικές θέσεις για να προετοιμάσετε το μωρό σας για όταν μεγαλώσει και γίνει πιο κινητικό, αλλά είναι ζωτικής σημασίας τους πρώτους μήνες να βεβαιωθείτε ότι το κεφάλι του μωρού σας κινείται και στις δύο κατευθύνσεις εξίσου.

Τέλος, το πιο σημαντικό: Όταν μεταφέρετε το μωρό σας με το μάρσιπο αγκαλιάς, θα πρέπει να παρακολουθείτε διαρκώς ότι αναπνέει σωστά και δεν έχει καλυφθεί η μύτη και το στόμα του από το σώμα σας ή από κάποιο ύφασμα ή αξεσουάρ του μάρσιπου.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 5 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 1

Σχετικά Άρθρα

Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ Moms club και δε θα χάσεις…
delta-moms-loginRegisterForm
Συνδέσου στο προφίλ σου για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Δεν είσαι μέλος; Κάνε εγγραφή εδώ
Γίνε μέλος στο ΔΕΛΤΑ moms club για να επωφεληθείς από μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
Αποδέχομαι την αποστολή ηλεκτρονικού ενημερωτικού υλικού για προωθητικούς σκοπούς (ενημέρωση σχετικά με ανακοινώσεις για διεξαγωγή διαγωνισμών, κληρώσεων, νέες καμπάνιες, νέα προϊόντα, νέες προσφορές, νέο περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.deltamoms.gr μέσω:
Εγγραφή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
Έχει αποσταλεί e-mail στη διεύθυνση που δήλωσες. Παρακαλούμε έλεγξε τα e-mail σου για να ενεργοποιήσεις τον λογαριασμό σου.
Κλείσιμο
Συγχαρητήρια για την εγγραφή σου!
Συνδέσου τώρα στο προφίλ σου για ξεκινήσεις να επωφελείσαι από τα μοναδικά προνόμια.
delta_moms_pass_visible
*Υποχρεωτικά πεδία
Σύνδεση
Ξέχασες τον κωδικό σου;
Για να αλλάξεις τον κωδικό σου, συμπλήρωσε το παρακάτω πεδίο με το email που έχεις δηλώσει στο λογαριασμό σου.
Υποβολή
Είσαι ήδη μέλος; Συνδέσου εδώ
delta_moms_pass_visible
ΑΛΛΑΓΗ
Συνδέσου εδώ