Πώς θα κάνεις τα πρώτα Χριστούγεννα με το μωρό σου πραγματικά αξέχαστα

Πώς θα κάνεις τα πρώτα Χριστούγεννα με το μωρό σου πραγματικά αξέχαστα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Σίγουρα τα πρώτα Χριστούγεννα με το μωρό σου τα ονειρευόσουν κάπως διαφορετικά. Πιθανότατα να είχες φανταστεί πως θα κάνατε βόλτες με το καρότσι στους στολισμένους δρόμους της πόλης, πως θα ταξιδεύατε σε κάποιο όμορφο, χιονισμένο χωριό ή πως θα βρισκόσασταν συνέχεια με αγαπημένα σας πρόσωπα, όπως οι γιαγιάδες και οι παππούδες.

Τα πράγματα, όμως, δεν έρχονται πάντα όπως τα υπολογίζουμε. Και τις φετινές γιορτές θα τις περάσουμε στο σπίτι. Αποκλειστικά και μόνο με την οικογένειά μας. Ναι, μπορεί να προβληματίζεσαι για το πώς θα περάσουν τόσες μέρες και για το τι μπορείς να κάνεις με το μωρό σου μέσα στο σπίτι. Πόσο να παίξεις, να τραγουδήσεις και να το κάνεις να γελάσει για να ευχαριστηθεί! Αυτές δεν είναι οι σκέψεις σου;

Είναι πράγματι πρωτόγνωρο για όλους αυτό που συμβαίνει, πόσο μάλλον για μια νέα μαμά. Για όλα, πάντως, υπάρχει λύση και στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν αρκετές δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις αυτά τα πρώτα Χριστούγεννα με το μωρό σου.

Μέσα στο σπίτι θα βάλεις τα πιο άνετα και όμορφα ρούχα σου, την καλύτερη διάθεσή σου και θα μαζέψεις όλη την ενέργεια που έχεις για να περάσεις τις πιο ξεχωριστές και όμορφες γιορτές της ζωής σου μαζί με το μωράκι σου.

  • Οργάνωσε μια βραδιά τραγουδιού και χορού

Μιας που οι έξοδοί μας αυτό το διάστημα είναι περιορισμένες, τι καλύτερο από το να περάσεις υπέροχα με το μωρό σου ή/και τον συντρόφό σου, τραγουδώντας και χορεύοντας! Κάνε χώρο στο σαλόνι, άναψε τα φωτάκια από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, βάλε μουσική και άρχισε να τραγουδάς και να χορεύεις αγκαλιά με το παιδάκι σου. Το μωρό σου θα ξετρελαθεί ακούγοντας νέους ήχους, βλέποντας τα λαμπάκια στο δέντρο και εσένα να προσπαθείς να χορέψεις μαζί του. Α! Και μην ξεχάσεις να βγάλεις φωτογραφίες και βίντεο από αυτήν τη μοναδική βραδιά!

  • Κάνε βίντεο-κλήσεις με τις γιαγιάδες και τους παππούδες

Μπορεί φέτος να είναι δύσκολο να περάσουμε με τις οικογένειές μας τις γιορτές, όμως ευτυχώς η τεχνολογία μάς δίνει τη δυνατότητα να είμαστε κοντά τους. Κι επειδή- όπως όλοι ξέρουμε- οι γιαγιάδες και οι παππούδες θα αδημονούν να βρίσκονται όσο πιο κοντά με το νέο εγγόνι τους, μην τους το στερήσεις! Κάνε όσο πιο πολλές βίντεο-κλήσεις μπορείς μαζί τους και άσε τους να γνωριστούν καλύτερα με το νέο μέλος της οικογένειάς τους.

  • Βγάλτε όλοι μαζί οικογενειακές φωτογραφίες κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Δεν έχει σημασία που αυτά τα Χριστούγεννα θα τα περάσουμε στο σπίτι. Μπορείς να βάλεις τα καλά σου κι εσύ και ο άντρας σου, να ντύσετε με όμορφα ρούχα το μωρό σας και να βγάλετε οικογενειακές φωτογραφίες δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μετά από χρόνια, που θα τις κοιτάς, θα αναπολείς πολύ αυτές τις στιγμές που το παιδάκι σου ήταν τόσο μικρό!

  • Φτιάξε ένα Χριστουγεννιάτικο κουτί αναμνήσεων

Συγκέντρωσε όλες τις φωτογραφίες από την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, στιγμιότυπα με τα γιορτινά ρουχαλάκια του μωρού σου και με αστείες γκριμάτσες από στιγμές που ανακάλυπτε διάφορα πράγματα σε σχέση με τα Χριστούγεννα και αποθήκευσέ τα όλα σε ένα όμορφο, γιορτινό κουτί αναμνήσεων. Όταν την επόμενη χρονιά το ανοίξεις, πραγματικά δε θα πιστεύεις πόσο έχει μεγαλώσει το παιδί σου και πόσο όμορφα είχατε περάσει αυτά τα αλλιώτικα Χριστούγεννα.