Πρωτότυπες ιδέες για τις πρώτες φωτογραφίες του μωρού σας

Πρωτότυπες ιδέες για τις πρώτες φωτογραφίες του μωρού σας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Ένα από τα χόμπι κάθε νέου γονιού είναι να βγάζει φωτογραφίες το μωρό του. Πώς θα εξασφαλίσετε τις καλύτερες δυνατές λήψεις;

 

Είναι σίγουρο ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου της ζωής του μωρού σας θα βγάλετε εκατοντάδες φωτογραφίες. Άλλωστε, έχετε κάθε λόγο. Τα μωρά αλλάζουν διαρκώς και οι φωτογραφίες είναι ένας τρόπος να κρατήσουμε για πάντα στη μνήμη μας μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές τους, όπως αυτά τα αμήχανα πρώτα γελάκια, τις αστείες γκριμάτσες, τη γαλήνια έκφραση που έχουν όταν κοιμούνται. Για ακόμα καλύτερες φωτογραφίες, ακολουθήστε τις εξής συμβουλές:

 

 

 

Αξιοποιήστε διάφορα αντικείμενα

 

Χρησιμοποιήστε διάφορα αντικείμενα και τοποθετήστε το μωρό δίπλα ή ακόμα και μέσα σ' αυτά. Τα βρέφη είναι πολύ μικρά και μπορούν να "τρυπώσουν" παντού. Επιστρατεύστε τη φαντασία σας και οτιδήποτε μπορείτε να αξιοποιήσετε, όπως μπολ, καλάθια, κουτιά, καπέλα, κ.λπ.

 

Υποδυθείτε ρόλους

 

Αξιοποιήστε το γεγονός ότι δεν μπορεί να σας αντισταθεί όταν κοιμάται και... διασκεδάστε το με την καρδιά σας! Φορέστε του καπέλα και κασκόλ, βάλτε το να κρατάει μαγικά ραβδιά, κουκλάκια ή ό,τι άλλο φανταστείτε και απαθανατίστε το στις πιο χαριτωμένες ή χιουμοριστικές φάσεις.

 

Επιλέξτε το άσπρο-μαύρο

 

Η ασπρόμαυρη φωτογραφία είναι πάντα κομψή και διαχρονική, γι' αυτό τέλεια για να φωτογραφίσετε μωρά. Επιπλέον, στο άσπρο-μαύρο το δέρμα του μωρού δείχνει τέλειο -ακόμα κι όταν δεν είναι επειδή έχει για παράδειγμα κοκκινίλες ή σπυράκια. Ευτυχώς, με τις ψηφιακές μηχανές μπορείτε πλέον να βγάλετε τη φωτογραφία με χρώμα και να επιλέξετε αργότερα αν θέλετε να την τυπώσετε έτσι ή ασπρόμαυρη.

 

Απαθανατίστε τις πιο ρεαλιστικές σκηνές


Συνήθως φροντίζουμε πρώτα να ταΐσουμε, να αλλάξουμε ή να κοιμίσουμε το παιδί και μετά -αφού θα έχουμε ικανοποιήσει τις ανάγκες του- να το φωτογραφίσουμε. Κι όμως, αυτές οι στιγμές -το τάισμα, το άλλαγμα, το παιχνίδι, ο ύπνος- είναι αυτές από τις οποίες κυρίως αποτελούνται οι πρώτοι μήνες της ζωής μας μαζί του, οπότε αξίζουν να απαθανατιστούν. Αντί να αναζητάτε την "εξαιρετική" στιγμή για να αποτυπώσετε, φωτογραφίστε τις πιο συνηθισμένες αλλά πραγματικά μαγικές στιγμές της κάθε μέρας.

 

Δώστε σημασία στη λεπτομέρεια

 

Πηγαίνετε τη φωτογραφική κοντά στο μωρό ή χρησιμοποιήστε το ζουμ για να απαθανατίσετε τις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν το μωράκι σας τόσο αξιαγάπητο, όπως οι μικρές ζάρες στις παλάμες του ή μια τόση δα φουσκαλίτσα από σάλιο στο πλάι των χειλιών του.  Τα δάχτυλα των ποδιών, ο αφαλός, οι πατούσες, τα αυτάκια είναι μερικά ακόμα από τα σημεία που σίγουρα αξίζουν ένα κλικ.

 

Απενεργοποιήστε το φλας

 

Δεν είναι μόνο ότι θα ενοχλήσει τα μάτια του ή θα διαταράξει τον ύπνο του, εάν κοιμάται. Και από τεχνική άποψη, οι φωτογραφίες ενός μωρού θα βγουν πιο τρυφερές και όμορφες αν τις βγάλετε με φυσικό φως. Βάλτε το μωρό σε ένα μέρος όπου υπάρχει απαλό, σταθερό φως. Είναι σίγουρο ότι υπάρχει κάποιο μέρος όπου κάποια ώρα της ημέρας το φως είναι ιδανικό για φωτογράφηση. Απλά, θα πρέπει να πειραματιστείτε αρκετά μέχρι να το βρείτε.

 

Μην ξεχνάτε να τυπώνετε

 

Ακούγεται προφανές... κι όμως δεν είναι! Ενώ όλοι έχουμε κυριολεκτικά εκατοντάδες φωτογραφίες από τη βρεφική ηλικία των παιδιών μας σε υπολογιστές, κινητά και tablet ελάχιστες είναι αυτές που έχουμε τυπώσει. Έτσι όμως δεν έχουμε την ευκαιρία να απολαμβάνουμε αυτό το βελούδινο βλέμμα και τα υπέροχα χαμογελάκια του παιδιού μας όπου κοιτάξουμε μέσα στο σπίτι.