Σούπα κολοκύθας: Για τα κρύα βράδια του χειμώνα

Σούπα κολοκύθας: Για τα κρύα βράδια του χειμώνα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Εκτέλεση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά

 

  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό κολοκύθα ξεφλουδισμένη, χωρίς τα σπόρια και κομμένη σε κομμάτια
  • 700ml ζωμό λαχανικών ή ζωμό κοτόπουλου
  • 142ml κρέμα γάλακτος
  • 4 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως 
  • μία χούφτα σπόρους κολοκύθας 

 

Εκτέλεση

 

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, σωτάρουμε σε δύο κουταλιές σούπας ελαιόλαδο  τα κρεμμύδια για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην αποκτήσουν χρώμα . Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κολοκύθα και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει και να παίρνει χρυσό χρώμα.

 

Ρίξτε 700ml ζωμό λαχανικών, προσθέστε αλάτι και πιπέρι . Αφού έρθει σε βρασμό, τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά έως ότου το μίγμα γίνει πολύ μαλακό. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και φέρνουμε το μίγμα πάλι σε βρασμό και στη συνέχεια πολτοποιούμε με μπλέντερ χειρός. Για επιπλέον βελούδινη υφή μπορείτε να περάσετε τη σούπα από λεπτό κόσκινο σε άλλη κατσαρόλα. 

 

Ενώ μαγειρεύεται η σούπα, αφαιρέστε την κόρα από τις 4 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως και κόψτε το ψωμί σε μικρά κρουτόν. Σε ένα τηγάνι ρίξτε το υπόλοιπο λάδι και τηγανίστε το ψωμί μέχρι να γίνει τραγανό. Προσθέστε μια χούφτα σπόρους κολοκύθας στο τηγάνι  και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά.

 

Πηγή: Good Food magazine