Στρες και καθημερινότητα: 4 τρόποι για μια πιο αποτελεσματική διαχείριση

Στρες και καθημερινότητα: 4 τρόποι για μια πιο αποτελεσματική διαχείριση

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Πόσες φορές αισθάνθηκες πως ό,τι κι αν κάνεις δεν είναι αρκετό; Εδώ μοιραζόμαστε ιδέες για να δεις πώς θα μπορούσες να διαχειριστείς το στρες από την καθημερινότητά σου. Και να μην τα καταφέρνεις πάντα δεν πειράζει, μέσα στο πρόγραμμα είναι…

Η καθημερινότητα στη σύγχρονη κοινωνία είναι «τρελή». Ακόμα πιο απαιτητική είναι για τις μαμάδες, οι οποίες καλούνται να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις της δουλειάς και του σπιτιού, αλλά να αφιερώσουν παράλληλα χρόνο στο παιδί και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Η κατάσταση αυτή δημιουργεί απίστευτο άγχος και στρες, κάνοντας συχνά τη μαμά να νιώθει τύψεις και ενοχές που δεν μπορεί να ανταποκριθεί έτσι όπως θα ήθελε σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς της. Πολλές φορές, μάλιστα, καταπιέζεται και βάζει τον εαυτό της σε δεύτερη μοίρα.

Αν κι εσύ βιώνεις κάτι παρόμοιο και έχεις έρθει στα όριά σου τελευταία, υπάρχουν τρόποι που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από το στρες τόσο για το δικό σου καλό όσο και των γύρω σου.

1. Καταπιάσου με δραστηριότητες που σε ευχαριστούν

Αυτό είναι το βασικότερο όλων. Να κάνεις πράγματα που σε κάνουν χαρούμενη. Είτε αυτό είναι μια βόλτα με την κολλητή σου, λίγος χρόνος με τον σύντροφό σου, ένα σύντομο ταξίδι, γυμναστική ή η ανάγνωση ενός βιβλίου.

2. Εκφράσου

Μίλα στα αγαπημένα σου πρόσωπα για όλα όσα σε αγχώνουν. Θα νιώσεις ανακούφιση, σαν να έχει φύγει ένα βάρος από πάνω σου. Επίσης, μη διστάσεις να τους ζητήσεις βοήθεια αν χρειάζεσαι λίγο χρόνο για σένα. Για μερικές ώρες μπορεί κάποιος άλλος να αναλάβει το παιδί σου, ώστε κι εσύ να πάρεις μερικές ανάσες από την πίεση της καθημερινότητας.

3. Η διατροφή σου

Η  υγιεινή διατροφή καταπολεμά το στρες. Επίλεξε φρούτα, λαχανικά, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και απέφυγε τις λιπαρές και επεξεργασμένες τροφές. Το άγχος συχνά αποτελεί αιτία να παραλείπουμε γεύματα, με αποτέλεσμα το «άδειο στομάχι» να μας οδηγεί στην ανεξέλεγκτη κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών.

4. Επαρκής ύπνος

Ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος είναι σημαντικός για την καθημερινή λειτουργία και τη σωματική και διανοητική υγεία. Φρόντισε να ξυπνάς νωρίς το πρωί, γιατί έτσι όχι μόνο θα οργανώσεις καλύτερα όσα έχεις να κάνεις αλλά θα είσαι και πιο αποτελεσματική.