Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς καβουρδίζουμε το σουσάμι για 10 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μέλι και μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες ξεκινάμε να ανακατεύουμε διαρκώς για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσ ...
14 Ιανουαρίου 2014
Εκτέλεση
Το μενού για ένα παιδικό πάρτυ μπορεί να μοιάζει με εύκολη υπόθεση, αλλά δεν είναι. Οι σύγχρονες μαμάδες θέλουν υγιεινή διατροφή των παιδιών στο πάρτυ αλλά με απολαυστικό αποτέλεσμα για τα παιδιά και όλα αυτά γρήγορα και οικονομικά. Όμως, υπάρχουν λύσεις. Παρακάτω μερικές εύκολες και υγιεινές συνταγές για παιδικό πάρτυ.
Τυροκροκέτες
Υλικά
- ¾ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
- ¾ φλιτζάνι τυρί τριμμένο τύπου gouda
- 2 μικρά αυγά
- 4-5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα τυριά με τα χτυπημένα αυγά και το αλεύρι. Αν η ζύμη είναι πολύ ρευστή προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη. Ζυμώνουμε μικρές μπαλίτσες. Τις ρίχνουμε σε ένα πιάτο όπου έχουμε ρίξει τη φρυγανιά και τις ρολάρουμε ώστε να καλυφθεί πλήρως η επιφάνειά τους. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς στο φούρνο μέχρι να χρυσαφίσουν.
Σουβλάκι κοτόπουλο με μπέικον και πιπεριά
Υλικά
- 700 γρ. κοτόπουλο φιλέτο (καλύτερα από μπούτι) κομμένο κύβους
- Μπέικον σε λωρίδες (η ποσότητα εξαρτάται από το πόσο μεγάλο θα κόψετε το κοτόπουλο)
- 2 πράσινες πιπεριές κομμένες μεγάλους κύβους
- Για τη μαρινάδα
- 1/3 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
- 1/3 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1/2 κουταλάκι κύμινο σκόνη
- 1/2 κουταλάκι κόλιανδρο σκόνη
- Χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού
Εκτέλεση
Αναμειγνύετε τα υλικά της μαρινάδας και βάζετε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για 1 – 2 ώρες τουλάχιστον. Το βγάζετε από τη μαρινάδα και τυλίγετε κάθε κομμάτι κοτόπουλο με μισή φέτα μπέικον. Το περνάτε στο σουβλάκι. Βάζετε μια φέτα πιπεριά και συνεχίζετε με κοτόπουλο, πιπεριά, κοτόπουλο κ.ά. Ψήνετε τα σουβλάκια στα κάρβουνα ή στο γκριλ. Σερβίρετε αμέσως. Αν θέλετε τα σουβλάκια πιο διαιτητικά, απλά παραλείπετε το μπέικον.
Κροκέτες ψαριού
Υλικά
- 1 αυγό, χτυπημένο
- 85γρ τρίμματα από λίγο μπαγιάτικο λευκό ψωμί (ή γαλέτα)
- ξύσμα και το χυμό 1 λεμονιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 400γρ λευκό ψάρι κομμένο σε λωρίδες, χωρίς πέτσα
- 4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- 140γρ κατεψυγμένο αρακά, μαγειρεμένο
- 100γρ μικρά φύλλα σπανάκι
Εκτέλεση
Θερμαίνετε το φούρνο στους 200C/180C στον αέρα. Ρίξτε το χτυπημένο αυγό σε ένα ρηχό πιάτο και την τριμμένη φρυγανιά/ψωμί σε ένα άλλο πιάτο. Αναμίξτε το ξύσμα λεμονιού στη φρυγανιά μαζί με τη ρίγανη, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Αλείψτε ένα αντικολλητικό ταψί με το μισό λάδι. Βουτήξτε τις λωρίδες ψαριών μέσα στο αυγό και στη συνέχεια κυλήστε τις στη φρυγανιά, ώστε να καλυφθούν παντού. Τοποθετήστε τις στο αντικολλητικό ταψί και ψήστε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε τη μαγιονέζα με το χυμό λεμονιού. Σε ένα πιάτο, βάλτε τα φύλλα από σπανάκι και τον αρακά με λίγο λεμόνι και το υπόλοιπο λάδι. Σερβίρετε τις κροκέτες ψαριού με τον σπανάκι και τον αρακά και μια κουταλιά από τη μαγιονέζα λεμονιού.
Κοτομπουκιές πανέ στο φούρνο
Υλικά
- 1 κιλό στήθος κοτόπουλου ή μπουτάκι ξεκοκαλισμένο (εγώ προτιμώ το μπουτάκι)
- ½ ποτήρι λάδι
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- Αλάτι
- 1 κ. γ. mix για πουλερικά
- 100 γρ. τριμμένη φρυγανιά
- 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή grana padano (που είναι και πιο φθηνό, αλλά ίδια γεύση)
Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μπουκιές. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την φρυγανιά με την παρμεζάνα και σε ένα άλλο όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αν θέλουμε χτυπάμε το λάδι με τα υπόλοιπα υλικά με το μηχανάκι του φραπέ για να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Βουτάμε τις μπουκιές στο μπολ με το υγρό μείγμα και μετά στο μπολ με την φρυγανιά και την παρμεζάνα, έτσι ώστε να καλυφτούν όλες οι πλευρές. Απλώνουμε τις παναρισμένες κοτομπουκιές σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για μισή ώρα. (θα χρειαστείτε 2 ταψιά τετράγωνα του φούρνου).