ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη Φαρίν απ και το αλάτι και προσθέτουμε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από τη φέτα και το αυγό για άλειμμα.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και κατόπιν ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη.
Τρίβου ...
4 Απριλίου 2014
Εκτέλεση
Πανέ στο φούρνο
Υλικά:
- 1 κιλό στήθος κοτόπουλου
- ½ ποτήρι λάδι
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- Αλάτι
- 1 κ.γ. mix για πουλερικά
- 100 γρ. τριμμένη φρυγανιά
- 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μπουκιές. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά με την παρμεζάνα και σε ένα άλλο όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αν θέλουμε χτυπάμε το λάδι με τα υπόλοιπα υλικά στο μούλτι ή ακόμη και με το μηχανάκι του φραπέ για να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Βουτάμε τις μπουκιές στο μπολ με το υγρό μείγμα και μετά στο μπολ με τη φρυγανιά και την παρμεζάνα, έτσι ώστε να καλυφθούν όλες οι πλευρές. Απλώνουμε τις παναρισμένες κοτομπουκιές σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μισή ώρα.
Με σιμιγδάλι και σουσάμι
Υλικά:
- 6 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χτυπημένα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το πανάρισμα:
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- 1 κ.γ. σουσάμι
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε διαφορετικά πιάτα το αλεύρι, τα αυγά και το μείγμα για το πανάρισμα. Κόβουμε τα φιλέτα σε μπουκίτσες τις οποίες αλατοπιπερώνουμε, τις περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από το μείγμα παναρίσματος. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Με αμύγδαλα:
Υλικά:
- 6 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χτυπημένα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το πανάρισμα:
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα λευκά, τριμμένα στο μούλτι σε σκόνη
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε διαφορετικά πιάτα το αλεύρι, τα αυγά και το μείγμα για το πανάρισμα. Κόβουμε τα φιλέτα σε μπουκίτσες τις οποίες αλατοπιπερώνουμε, τις περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από το μίγμα παναρίσματος. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Ιδανικός τρόπος σερβιρίσματος και αγαπημένος των παιδιών για τις κοτομπουκιές είναι με κέτσαπ. Πριν βιαστείτε να πάτε στο σουπερμάρκετ όμως, δείτε μία συνταγή για σπιτική κέτσαπ.
Θα χρειαστείτε:
- 600 γρ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 5 κουταλιές ζάχαρη
- Μισή κούπα μέλι (ή σιρόπι αγάβης)
- 1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.σ. αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι γλυκό
- 1 κ.σ. ξύδι λευκό
- 1 κ.σ. ξύδι balsamico
Εκτέλεση:
Σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά για 3΄ το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Μετά προσθέτετε όλα τα υλικά και σιγοβράζετε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 30΄. Πολτοποιείτε την κέτσαπ στο μίξερ. Περνάτε το μίγμα από λεπτό σουρωτήρι και το ξαναβράζετε για άλλα 30΄ σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πυκνώσει.