Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς καβουρδίζουμε το σουσάμι για 10 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μέλι και μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες ξεκινάμε να ανακατεύουμε διαρκώς για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσ ...
16 Δεκεμβρίου 2019
Εκτέλεση
Η πολυαγαπημένη ζύμη των παιδιών πιάνει φίλη τη σοκολάτα!
Καθώς ο καιρός κρυώνει ανάψτε τον φούρνο του σπιτιού και ψήστε την πίτσα που θα σκορπίσει στο σπίτι ευωδιά σοκολάτας. Όλο και περισσότερες πιτσαρίες υιοθετούν τη γλυκιά συνταγή και προσφέρουν πίτσα ως επιδόρπιο στο μενού τους. Ήρθε η ώρα να επιχειρήσετε κι εσείς το πάντρεμα της ιταλικής συνταγής με τη σοκολάτα. Και στην κορυφή; Φρούτα και ξηροί καρποί για να την εξυγίανση του γλυκού!
Υλικά
Για τη ζύμη
500 γραμμάρια αλεύρι σκληρό ή για όλες τις χρήσεις.
400ml χλιαρό νερό.
2,5 κουταλάκια αλάτι.
2 φακελάκια ξηρή μαγιά.
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
Για τη γέμιση
4 κουβερτούρες
200ml κρέμα γάλακτος
125 γρ. βούτυρο
1κ. της σούπας μέλι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ξεκινήστε από τη ζύμη:
- Ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι στη βαθιά λεκάνη, την οποία έχετε πριν λαδώσει και προσθέστε τη μαγιά και το ελαιόλαδο.
- Προσθέστε χλιαρό νερό. Τα 400ml δεν είναι ο απόλυτος αριθμός, οπότε ακολουθήστε τη συμβουλή των παλιών, προσθέτοντας νερό «με το μάτι», τόσο δηλαδή όσο για να έχετε μία απαλή και εύπλαστη ζύμη η οποία δεν θα κολλάει στα χέρια σας.
- Αλευρώστε τον πάγκο εργασίας και ζυμώστε τη ζύμη σας μέχρι να μαλακώσει.
- Απλώστε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη στο ταψί στο οποίο έχετε τοποθετήσει ένα κομμάτι λαδόκολλα.
- Σκεπάστε το ταψί με μία πετσέτα και αφήστε τη ζύμη να «φουσκώσει».
Στη συνέχεια:
- Λιώστε σε μπεν μαρί την κομμένη σε μικρά κομμάτια κουβερτούρα
- Σε άλλο σκεύος ζεστάνετε το βούτυρο με την κρέμα γάλακτος έως ότου λιώσει το βούτυρο. Προσοχή, όμως: Το μείγμα δεν πρέπει να βράσει. Προαιρετικά προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε.
- Όταν η κουβερτούρα έχει λιώσει και το μείγμα του βουτύρου με την κρέμα γάλακτος και το μέλι έχει ζεσταθεί αρκετά αναμείξτε τα εκτός εστίας και ανακατέψτε καλά για 1-2 λεπτά.
- Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη –δηλαδή φουσκωμένη- πιέστε τη ελαφρά επάνω στο ταψί και τρυπήστε τη ελαφρά όπως θα κάνατε στη ζύμη της τάρτας, προκειμένου να δημιουργήσετε μικρές λακουβίτσες στις οποίες θα βουλιάξει η σοκολάτα
- Επαλείψτε την επιφάνεια της ζύμης με τη σοκολατένια γέμιση και τοποθετήστε την πίτσα σε φούρνο που έχετε προθερμάνει στους 180o C φούρνο κατά προτίμηση επιλέγοντας όχι «αέρα» αλλά ψήσιμο «πάνω-κάτω». Επιλέξτε τη χαμηλή σχάρα και αφήστε τη να ψηθεί για 40 περίπου λεπτά της ώρας.
- Χρησιμοποιήστε για το γαρνίρισμα ξηρούς καρπούς, κομμάτια φρούτου, τρίμα λευκής ή μαύρης σοκολάτας, τρούφα, σκόνη κακάο, άχνη ζάχαρη, ζαχαρωτά… ό,τι τραβάει η όρεξή σας και σας ταιριάζει και εικαστικά. Η ωραία εμφάνιση τέρπει και την όραση.