Σε μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα light, τις πίκλες, τα leftovers κοτόπουλου και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε σε τορτίγια ή αραβική πίτα σχηματίζοντας κώνο ή προσθέτουμε σε σαλάτα και απολαμβάνουμε! ...
7 Απριλίου 2014
Εκτέλεση
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ. σ. ζάχαρη
- 2 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ. γ. αλάτι
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 2 κ. σ. ανάλατο λιωμένο βούτυρο ή φυτικό λάδι
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κ. σ. φυτικό λάδι
- Ποικιλία toppings, όπως βούτυρο, σιρόπι, ζάχαρη άχνη, μέλι, μαρμελάδες,σαντιγί, σιρόπι σοκολάτας, κανέλα, γιαούρτι και φρούτα
Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε ελαφρά το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το γάλα, με το βούτυρο (ή λάδι) και το αυγό. Προσθέστε τα ξηρά συστατικά στο υγρό μείγμα. Δε χρειάζεται να ομογενοποιηθεί τελείως το μείγμα. Δεν πειράζει να μείνουν και μερικά μικρά κομματάκια.
Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λάδι. Για κάθε τηγανίτα βάζουμε δύο με τρεις κουταλιές του μείγματος στο τηγάνι. Απλώνουμε το μείγμα με το πίσω μέρος του κουταλιού. Αφήνουμε να ψηθεί η τηγανίτα από τη μία πλευρά μέχρι να εμφανιστούν και να σκάσουν οι πρώτες φουσκάλες, δηλαδή περίπου δύο λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε προσεκτικά με μία σπάτουλα και τηγανίζουμε για ένα με δύο λεπτά ακόμη. Βάζουμε τις τηγανίτες σε ένα ταψί ή μία πιατέλα και τις καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για να μείνουν ζεστές. Τις σερβίρουμε με όποιο topping επιθυμούμε.
Πηγή: marthastewart.com