Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα με την ξηρή μαγιά και το μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10-15 λεπτά ώστε να αφρίσει.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, αλάτι, το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το νερό με τη μαγιά και ανακατεύουμε.
...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ενέργεια: 93 kcal
Υδατάνθρακες: 11.9 γρ.
Πρωτεΐνη: 5.2 γρ.
Λιπαρά: 3 γρ.
Υδατάνθρακες: 11.9 γρ.
Πρωτεΐνη: 5.2 γρ.
Λιπαρά: 3 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 0.8 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1.1 γρ.
*ανά τυροπιτάκι
Φυτικές Ίνες: 1.1 γρ.
*ανά τυροπιτάκι
No
6
Υλικά
Υλικά για 30 τυροπιτάκια:
1️⃣ 500 Φαρίνα Ολικής Άλεσης
2️⃣ 75 γρ. ελαιόλαδο (ή σπορέλαιο)
3️⃣ 150 ml νερό
4️⃣ 150 γρ. γιαούρτι Complet Δέλτα
5️⃣ 200 γρ. φέτα Δέλτα
6️⃣ 1 αυγό για τη ζύμη & 1 αυγό για άλειμμα
7️⃣ λίγο αποξηραμένο θυμάρι
5 Νοεμβρίου 2024
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη Φαρίν απ και το αλάτι και προσθέτουμε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από τη φέτα και το αυγό για άλειμμα.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και κατόπιν ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη.
Τρίβουμε τη φέτα light με τα χέρια μας και ρίχνουμε το θυμάρι.
Κόβουμε μικρά κομμάτια από το ζυμάρι (περίπου 35-40 γρ. το ένα) και τα ανοίγουμε με τα δάχτυλα μας, βάζουμε μια κουταλιά γλυκού φέτα και τυλίγουμε κρύβοντας τη φέτα μέσα στο ζυμάρι.
Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 18 περίπου λεπτά.