Κόβουμε τα φύλλα κρούστας όπως φαίνεται στο βίντεο και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί
Αλείφουμε τα φύλλα με το βούτυρο.
Ψήνουμε για 13’ στους 200 βαθμούς στην ψηλή θέση του φούρνου.
Σε μπολ σπάμε 5 αυγά και χτυπάμε ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ενέργεια: 150 kcal
Υδατάνθρακες: 18.3 γρ.
Πρωτεΐνη: 4.5 γρ.
Λιπαρά: 5.2 γρ.
Υδατάνθρακες: 18.3 γρ.
Πρωτεΐνη: 4.5 γρ.
Λιπαρά: 5.2 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1.6 γρ.
*Ανά κομμάτι (1/10 συνταγής -60 γρ.):
*Ανά κομμάτι (1/10 συνταγής -60 γρ.):
No
4
Υλικά
- 3 μπανάνες
- 2 αυγά
- 60 γρ. πάστα χουρμάδων (12 μικροί απύρηνοι με λίγο από το νερό τους)
- 100 γρ. γιαούρτι Complet
- 1 κ.σ. baking powder
- 40 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
- 150 γρ. αλεύρι βρώμης
- 50 γρ. βούτυρο ξηρών καρπών
- 30 γρ. καρύδια
- 2 κ.σ. σκόνη άγλυκου κακάο
- λίγο αλάτι
14 Οκτωβρίου 2024
Εκτέλεση
- Σε μπολ ρίχνουμε το αλεύρι βρώμης (βρώμη αλεσμένη σε πολυκοπτικό μηχάνημα), το κακάο, το baking και το αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε άλλο μπολ λιώνουμε με πιρούνι 2 ώριμες μπανάνες, προσθέτουμε την πάστα χουρμά (χτυπημένοι χουρμάδες μουλιασμένοι σε καυτό νερό για 5 λεπτά), το βούτυρο καρπών, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Σπάμε μέσα 2 αυγά και χτυπάμε με πιρούνι.
- Ρίχνουμε το μείγμα των στερεών μέσα στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ. Προσθέτουμε τα καρύδια και τις μισές σταγόνες σοκολάτας.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ 10×24. Κόβουμε οριζόντια μια μπανάνα, την βυθίζουμε ελαφρώς στο κέικ, ρίχνουμε από πάνω και τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 35-40 λεπτά.