Το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις για το παιδί σου; Να φροντίσεις εσένα

Το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις για το παιδί σου; Να φροντίσεις εσένα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 5 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 1

Η πίεση και οι ταχύτατοι ρυθμοί της καθημερινότητας πολλές φορές μας παρασύρουν εμάς τις μαμάδες. Πόσο μάλλον αν είμαστε και εργαζόμενες. Επιδιώκουμε διαρκώς να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις της δουλειάς μας, κάνουμε τα πάντα για να είναι όλα στην εντέλεια στο σπίτι και γινόμαστε χίλια κομμάτια για να ανταποκριθούμε και στις ανάγκες των παιδιών μας. Κι εσύ το ίδιο δεν κάνεις;

Έτσι είναι! Όλες οι μανούλες προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για την οικογένειά μας βάζοντας, όμως, συχνά σε δεύτερη μοίρα εμάς τις ίδιες. Για σκέψου… Πόσες φορές σού έχει τύχει να θέλεις να απολαύσεις τον καφέ σου στην κουζίνα σου ή να πας για έναν περίπατο με την κολλητή σου και να τα αναβάλεις, γιατί τα παιδιά σου έχουν δραστηριότητες ή εσύ πρέπει να καθαρίσεις το σπίτι; Και αμέσως στενοχωριέσαι και ίσως νιώθεις και μια καταπίεση.

Ε, λοιπόν, δεν χρειάζεται να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου! Αξίζεις κι εσύ, όπως και όλες μας, λίγο χρόνο ελευθερίας, λίγο προσωπικό χρόνο να κάνεις αυτό που πραγματικά σε ευχαριστεί. Ξέρεις γιατί; Διότι μόνο αν εσύ είσαι χαρούμενη και χαμογελαστή, τότε θα είναι και τα παιδάκια σου ευτυχισμένα. Να θυμάσαι πως τα παιδιά μας θα είναι ισορροπημένα και καλά μόνο αν μας βλέπουν να είμαστε κι εμείς πραγματικά καλά. Κι αν αναρωτιέσαι πώς μπορεί να γίνει αυτό, εμείς είμαστε εδώ!

Παρακάτω, βρήκαμε και σου προτείνουμε τους τέσσερις τρόπους που μπορούν να σε κάνουν να αποσυμπιεστείς, να χαλαρώσεις και να νιώσεις υπέροχα με τον εαυτό σου. Δοκίμασέ τους και θα δεις πως από την πρώτη στιγμή θα αισθανθείς πολύ καλύτερα. Το αξίζεις κι εσύ, αλλά και τα παιδιά σου!

  • Κάνε ένα διάλειμμα από όλα

Δεν είναι κακό να πάρεις μια φίλη σου και να πας έναν περίπατο στη γειτονιά, να πεταχτείς στη γειτόνισσα για έναν καφέ ή να κάτσεις μισή ώρα στο κρεβάτι κοιτώντας απλά το ταβάνι. Όταν νιώθεις πίεση χρειάζεσαι σίγουρα ένα διάλειμμα, γι’ αυτό άσε τις υποχρεώσεις και τις έγνοιες στην άκρη -έστω και για μισή ώρα- και απλά κάνε αυτό που πραγματικά θέλεις.

  • Πες «όχι»

«Μπορείς να έχεις έτοιμο αυτό το project μέχρι το τέλος της εβδομάδας;»,  «Αχ, ξέχασα το jacket μου σε εσένα, πετάξου να μου το φέρεις!», «Θα έρθεις στο επαγγελματικό event, έτσι δεν είναι;». Αν λες «ναι» σε όλα αυτά, ένα είναι το σίγουρο: ότι θα γίνεις χίλια κομμάτια. Πες και μερικά «όχι», λοιπόν! Βάλε τα όριά σου και θα δεις πως αμέσως θα νιώσεις πολύ καλύτερα. Δε χρειάζεται να τρέχεις και να μη φτάνεις στην καθημερινότητά σου, ειδικά όταν δεν είναι επείγουσα ανάγκη.

  • Βάλε την άσκηση στη ζωή σου

Πίστεψέ μας! Θα νιώσεις πολύ όμορφα, θα αποβάλεις το στρες και την πίεση, αν βάλεις στη ζωή σου τη γυμναστική. Πραγματικά, θα αναζωογονηθείς και για αυτό αρκεί ένας μικρός περίπατος σε ένα κοντινό άλσος, ένα γρήγορο τρέξιμο στη γειτονιά ή ακόμα και ένα online μάθημα γυμναστικής στο… σαλόνι σου.

  • Μην ντρέπεσαι να ζητήσεις βοήθεια

Είναι απόλυτα λογικό αν δεν έχεις κάποια βοήθεια από γιαγιάδες και παππούδες με τα παιδιά σου, να έρθει η στιγμή που θα σηκώσεις τα χέρια ψηλά. Που θα έχεις κουραστεί πάρα πολύ και που δεν θα αντέχεις την πίεση της καθημερινότητας. Σε όλες μας έχει συμβεί αυτό, άλλωστε. Μην ντραπείς, λοιπόν, να ζητήσεις τη βοήθεια μιας φίλης σου, μιας γειτόνισσας ή μιας συναδέλφου που εμπιστεύεσαι, ώστε να σου κρατήσει για λίγο τα παιδιά και να μπορέσεις κι εσύ να αποσυμπιεστείς ή να κάνεις άλλες δουλειές που πρέπει να γίνουν εκτός σπιτιού.