Σε στρογγυλό ταψάκι τοποθετούμε μια τορτίγια ολικής άλεσης.
Σε μπολ σπάμε 4 αυγά, προσθέτουμε το γιαούρτι αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φωλιά τορτίγιας, ρίχνουμε και τα ντοματίνια.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ενέργεια: 154 kcal
Υδατάνθρακες: 18 γρ.
Πρωτεΐνη: 10 γρ.
Λιπαρά: 4.9 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 1.9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2.1 γρ.
*ανά κομμάτι (65 γρ.)
Υλικά
Για 1 ταψί (16 κομμάτια)
- 300 ml γάλα Δέλτα Milk χαμηλών λιπαρών
- 8 φύλλα κρούστας (περίπου 270 γρ.)
- 150 γρ. λευκό τυρί χαμηλών λιπαρών (φέτα light)
- 5 αυγά
- 60 γρ. ελιές σε ροδέλες
- 60 γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομένες
- 40 ml ελαιόλαδο
- φρέσκο θυμάρι για γαρνίρισμα
- αλάτι & πιπέρι
30 Μαΐου 2024
Εκτέλεση
Σούπερ συνταγή για light τυρόπιτα με μπόλικη πρωτεΐνη, λίγο φύλλο και τέλεια γεύση. Ότι πρέπει για ταπεράκι για σχολείο ή δουλεία!! Αγαπάμε τις πίτες μας στην Ελλάδα και είμαι σίγουρος ότι θα ευχαριστηθείτε πολύ αυτή τη συνταγή!
- Λαδώνουμε ελαφρώς ένα, ένα τα φύλλα κρούστας με πινέλο και τα σουρώνουμε όπως φαίνεται στο βίντεο. Σκεπάζουμε πάντα τα φύλλα με πετσέτα πριν τα τυλίξουμε ώστε να μην ξεραθούν.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις ελιές στις τσέπες που έχουν σχηματίσει τα φύλλα και στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, με το γάλα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και καλύπτουμε με το μείγμα τα φύλλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.