Συνταγή Ιουνίου: Τυρόπιτα light

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Ενέργεια: 154 kcal
Υδατάνθρακες: 18 γρ.
Πρωτεΐνη: 10 γρ.
Λιπαρά: 4.9 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 1.9 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2.1 γρ.

*ανά κομμάτι (65 γρ.)
Υλικά

Για 1 ταψί (16 κομμάτια)

 

  • 300 ml γάλα Δέλτα Milk χαμηλών λιπαρών
  • 8 φύλλα κρούστας (περίπου 270 γρ.)
  • 150 γρ. λευκό τυρί χαμηλών λιπαρών (φέτα light)
  • 5 αυγά
  • 60 γρ. ελιές σε ροδέλες
  • 60 γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομένες
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • φρέσκο θυμάρι για γαρνίρισμα
  • αλάτι & πιπέρι



Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 5 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 2

Εκτέλεση

Σούπερ συνταγή για light τυρόπιτα με μπόλικη πρωτεΐνη, λίγο φύλλο και τέλεια γεύση. Ότι πρέπει για ταπεράκι για σχολείο ή δουλεία!!  Αγαπάμε τις πίτες μας στην Ελλάδα και είμαι σίγουρος ότι θα ευχαριστηθείτε πολύ αυτή τη συνταγή!

  1. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα, ένα τα φύλλα κρούστας με πινέλο και τα σουρώνουμε όπως φαίνεται στο βίντεο. Σκεπάζουμε πάντα τα φύλλα με πετσέτα πριν τα τυλίξουμε ώστε να μην ξεραθούν.
  2. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις ελιές στις τσέπες που έχουν σχηματίσει τα φύλλα και στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, με το γάλα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και καλύπτουμε με το μείγμα τα φύλλα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.