10 πράγματα που καταλαβαίνουν μόνο οι μαμάδες αγοριών

10 πράγματα που καταλαβαίνουν μόνο οι μαμάδες αγοριών

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

  1. Τα αγόρια δίνουν τις καλύτερες αγκαλιές, τα καλύτερα φιλιά και τα καλύτερα γαργαλητά. Όταν σε αγκαλιάζει ο γιος σου, όλα γύρω σβήνουν.
  2. Η τουαλέτα χρειάζεται συνέχεια καθάρισμα. Μέχρι να μάθουν να βρίσκουν στόχο στη λεκάνη, τα πάντα (από την ίδια τη λεκάνη, το πάτωμα, τον τοίχο ή την μπανιέρα) θα πρέπει να καθαρίζονται συνεχώς.
  3. Παρόλα αυτά, όταν θα αναγκαστείτε να πάτε σε κάποια δημόσια τουαλέτα με το παιδί, θα ευχαριστείτε το Θεό που έχετε αγόρι.
  4. Οτιδήποτε – κυριολεκτικά οτιδήποτε - μπορεί να μετατραπεί σε όπλο. Δεν χρειάζεται να τους αγοράσετε όπλα-παιχνίδια. Αλλά κι αν είστε από τους γονείς που θέλουν να αποφύγουν τα πολεμικά παιχνίδια και τις αντίστοιχες ταινίες, να ξέρετε ότι δεν θα καταφέρετε και πολλά. Τα αγόρια μπορούν να δημιουργήσουν ένα απόλυτα καταστροφικό όπλο από τα πάντα τον αναπνευστήρα της μάσκας, μία μπανάνα, το ρολό από το χαρτί της τουαλέτας ή, στη χειρότερη περίπτωση, τα δάχτυλά τους.
  5. Στα αγόρια αρέσουν τα φυσικά - σωματικά παιχνίδια. Σκαρφαλώνουν σε έπιπλα, πηδούν το ένα πάνω στο άλλο, χτυπιούνται χωρίς κανέναν προφανή λόγο. Ακόμη και μία φαινομενικά αθώα αγκαλιά μπορεί να μετατραπεί σε ελληνορωμαϊκή πάλη. Κάποιοι ειδικοί λένε ότι αυτό βοηθάει στη δημιουργία υγιών σχέσεων και πως ενισχύει την ευφυΐα των αγοριών. Οι υπόλοιποι λέμε ο Θεός βοηθός.
  6. Τα αγόρια δεν ακούν. Είναι πλέον αποδεδειγμένο πως οι φωνές δεν έχουν καμία πιθανότητα επιτυχίας. Δεν το κάνουν όμως, επίτηδες. Τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι η ακοή των αγοριών είναι λιγότερο ευαίσθητη από ότι των κοριτσιών όταν γεννιούνται και πως το χάσμα διευρύνεται καθώς μεγαλώνουν. Η ακοή των κοριτσιών είναι πολύ πιο ευαίσθητη στις διακυμάνσεις του λόγου. Ο εγκέφαλος των αγοριών αναπτύσσει αυτήν την ικανότητα με βραδύτερο ρυθμό. Μη νομίζετε λοιπόν πως σας αγνοεί.
  7. Τα ρούχα δεν έχουν καμία σημασία. Η πρωινή ετοιμασία, όπως και τα μαγαζιά για ένα αγόρι είναι διαδικασίες που πρέπει να εκτελούνται γρήγορα και συνοπτικά. Το αρνητικό σε αυτήν την υπόθεση όμως, είναι ότι τα αγόρια καταστρέφουν τα ρούχα τους πολύ πιο συχνά. Λεκέδες από φαγητό, λάσπη, γρασίδι, μαρκαδόρους και άλλοι αγνώστου προελεύσεως είναι στην καθημερινή ατζέντα.
  8. Από την άλλη πλευρά όμως, όσο κι αν προσπαθήσετε να πείσετε τον εαυτό σας ότι τα αγορίστικα ρούχα είναι ωραία, πάντα θα ζηλεύετε τα κοριτσάκια με τις φούστες τούτου και τις κορδέλες.
  9. Τα αγόρια λένε ακριβώς αυτό που σκέφτονται. Δεν υπάρχουν κρυφά μηνύματα και ατζέντες και το τακτ είναι μία άγνωστη λέξη. Η επικοινωνία τους είναι σαφής, λιτή και στοχευμένη. Κι αυτό μπορεί να είναι υπέροχο αλλά και πολύ επώδυνο ορισμένες φορές.
  10. Τα αγόρια αγαπούν άνευ όρων. Κι αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό που θα μάθετε μεγαλώνοντας αγόρια. Αγαπούν χωρίς κανένα περιορισμό, χωρίς να ντρέπονται για αυτό, χωρίς να τα προβληματίζει ότι εκτίθενται. Τα αγόρια δεν μπορούν να κάνουν γκρίνιες, δεν μπορούν να σταματήσουν να σας μιλούν κι ο θυμός τους κρατάει μόνο λίγα λεπτά. Η αγάπη τους είναι δυνατή και αιώνια.