5 σημάδια ότι το παιδί σου έχει αλλεργίες

5 σημάδια ότι το παιδί σου έχει αλλεργίες

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Δε χρειάζεται ν’ ανησυχείς! Αρκεί να παρατηρήσεις τις σωματικές αντιδράσεις του παιδιού για να καταλάβεις τι συμβαίνει.

Το φθινόπωρο και ο χειμώνας είναι δύο δύσκολες εποχές για τους γονείς μιας και η εποχική γρίπη, αλλά και τα κρυολογήματα…. επισκέπτονται αρκετά συχνά τα μικρά παιδιά. Βήχας, φτερνίσματα, πόνοι στο στομάχι και εμετοί είναι μερικά από τα συμπτώματα, τα οποία πολλές μαμάδες καλούνται να αντιμετωπίσουν. Σίγουρα θα έχει συμβεί και σε εσένα κάποια στιγμή, έτσι δεν είναι;

Σκέφτηκες, όμως, ότι μπορεί να μην πρόκειται για κάποιο κρυολόγημα, αλλά για κάποια αλλεργία; Ναι, είναι πολύ φυσιολογικό να μπερδέψεις τα συμπτώματα ενός κρυολογήματος με τις αλλεργίες και μπορεί να έχει συμβεί το ίδιο και με το δικό σου παιδί. Παρακάτω, σου εξηγούμε αναλυτικά τα πέντε σημάδια που δείχνουν ότι το παιδί σου αντιμετωπίζει κάποια αλλεργία, είτε εποχική, είτε μόνιμη. Μπορείς να τα διαβάσεις και στη συνέχεια να επικοινωνήσεις με τον παιδίατρό σου για τις απαραίτητες συμβουλές.

  • Ιστορικό αλλεργίας στην οικογένεια

Εκτός από το χρώμα ματιών ή μαλλιών, οι γονείς μπορούν να μεταφέρουν στα παιδιά και… αλλεργίες. Αν, λοιπόν, εσύ ή ο μπαμπάς του παιδιού αντιμετωπίζετε κάποια αλλεργία, καλό είναι να επικοινωνήσεις με τον παιδίατρο, ο οποίος θα σε καθοδηγήσει για το πώς θα ανακαλύψετε ακριβώς τις αλλεργίες που μπορεί να έχει το παιδί.

  • Μύτη που… «τρέχει» και διαρκής φαγούρα στα μάτια

Μήπως το παιδί σου παρόλο που δεν είναι κρυωμένο, εμφανίζει σημάδια συνεχούς καταρροής στη μυτούλα του; Μήπως τρίβει συνεχώς τα μάτια και τον λαιμό του; Αν η απάντηση είναι «ναι», τότε πιθανότατα το παιδί σου να αντιμετωπίζει κάποια αλλεργία.

  • Ξηρό εξάνθημα, που ξεφλουδίζει

Αν το παιδί εμφανίζει εξανθήματα σε διάφορα σημεία του σώματος, τα οποία δε φεύγουν, καλό είναι να επικοινωνήσεις με τον γιατρό του.

  • Επίμονος βήχας

Έχεις παρατηρήσει ότι το παιδί σου βήχει επίμονα όταν γελάει δυνατά, όταν κλαίει, όταν εκνευρίζεται ή όταν τρέχει; Ίσως να έχει αλλεργικό άσθμα και ακόμη να μην το έχεις καταλάβει. Σε κάθε περίπτωση, η συμβουλή του γιατρού είναι αναγκαία.

  • Εμετός και κοιλιακό άλγος μετά το φαγητό

Όταν ένα παιδί έχει διατροφικές αλλεργίες, τα συμπτώματα και σημάδια εμφανίζονται σχεδόν αμέσως μετά την κατανάλωση του φαγητού. Αν, λοιπόν, έχεις παρατηρήσει ότι το παιδί κάνει εμετό, νιώθει πόνο στο στομάχι, έχει φαγούρα, διάρροια ή εμφανίζει εξανθήματα μετά την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών, καλό είναι να το ερευνήσεις.