7 λόγοι που οι μαμάδες είναι τα πιο ικανά στελέχη

7 λόγοι που οι μαμάδες είναι τα πιο ικανά στελέχη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Ο Διεθνής Τύπος βρίθει δημοσιευμάτων περί της αδικίας που υπάρχει στον εργασιακό χώρο μεταξύ ανδρών και γυναικών. Πρόσφατο παράδειγμα, η απόλυση της διευθύντριας των New York Times, η οποία φέρεται να διαμαρτυρήθηκε επειδή αμειβόταν λιγότερο από τους προκατόχους της. Οι μαμάδες όμως, έχουν αδιαμφισβήτητα χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα που θα έπρεπε να χαίρουν εκτίμησης στον εργασιακό χώρο και τις επιχειρήσεις. Παράγοντες που κάνουν τις μαμάδες τα πιο ικανά στελέχη, ακόμη και αν επέλεξαν να μείνουν στο σπίτι για λίγα χρόνια, να μεγαλώσουν τα παιδιά.
  • Κατά μέσο όρο, οι γυναίκες έχουν καλύτερη εκπαίδευση από τους άνδρες. Ακόμη κι αν αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τον εργασιακό στίβο και να μείνουν για λίγο με τα παιδιά τους, οι περισσότερες γυναίκες έχουν ισάξια αν όχι καλύτερη μόρφωση. Το 57% των τελειόφοιτων Κολεγίου και το 63% των κατόχων Master’s Degree είναι γυναίκες.
  • Είναι έξυπνες και φιλόδοξες. Οι περισσότερες μαμάδες, πριν αφοσιωθούν στα παιδιά και την οικογένεια, είχαν ήδη μία επαγγελματική σταδιοδρομία. Είχαν ανέβει κάποια σκαλιά στην ιεραρχία και ήθελαν να πετύχουν.
  • Είναι αφοσιωμένες σε αυτό που κάνουν. Οι μαμάδες δεν αγαπούν τα ρίσκα. Αντιθέτως, επιδιώκουν πάση θυσία την ασφάλεια. Εάν λοιπόν, βρουν μια καλή εργασιακή ευκαιρία δεν την εγκαταλείπουν. Μπορεί να είναι ανελαστικές στο ωράριο εργασίας, αλλά ο εργοδότης τους μπορεί να είναι βέβαιος ότι όσο βρίσκονται εκεί λειτουργούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Έχουν ανάγκη το μισθό και θα κάνουν τα πάντα για να τον εξασφαλίσουν. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότερες εργαζόμενες μητέρες μένουν πάνω από 10 χρόνια στον ίδιο εργοδότη.
  • Είναι γενναίες: Θέλει τόλμη για μία γυναίκα να βάλει λίγο πίσω τις προσωπικές της φιλοδοξίες για να φροντίσει τα παιδιά της όσο αυτά είναι πολύ μικρά. Θέλει επίσης τόλμη να επιστρέψει στο χώρο της εργασίας μετά από μερικά χρόνια απουσίας. Και οι εργοδότες θα πρέπει να το εκτιμήσουν.
  • Είναι οργανωτικές. Είναι κοινός τόπος ότι οι μαμάδες έχουν διδακτορικό στη διαχείριση χρόνου. Ας πάρουμε μία μητέρα τριών παιδιών που πρέπει να ετοιμάσει τρία γεύματα, να διαβάσει τρία παιδιά, να ετοιμάσει τις τσάντες τους για το σχολείο, να προλάβει το σχολικό, να τα μεταφέρει έγκαιρα σε όλες τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες, να κάνει το νοικοκυριό και να μαγειρέψει. Οι μαμάδες έχουν μάθει να βρίσκονται ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικά σημεία και να επεκτείνουν κατά τουλάχιστον δύο ώρες το 24ωρο. Προσλαμβάνοντας μία μαμά, η επιχείρηση αποκτά ένα στέλεχος με άριστες οργανωτικές ικανότητες που μπορεί να ολοκληρώσει το πιο δύσκολο project σε χρόνο ρεκόρ, χωρίς να στερείται καθόλου ποιότητας.
  • Είναι ειδικοί της ομαδικής εργασίας. Οι μαμάδες τα κάνουν όλα συνεταιριστικά. Οργανώνονται για τη μεταφορά των παιδιών στο σχολείο, ανταλλάσσουν μεταξύ τους παιδικά ρούχα και παιχνίδια, βρίσκουν συγγενείς ή φίλους που να μπορούν να κρατήσουν κανένα βράδυ τα παιδιά, κ.λπ. Μία μαμά γνωρίζει πώς να εκτιμά και να χρησιμοποιεί τα ταλέντα των άλλων, να δουλεύει ομαδικά και να βγάζει τον καλύτερο εαυτό του καθενός απλούστατα γιατί τόσα χρόνια τους είχε απόλυτη ανάγκη!
  • Δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους. Σπάνια θα δείτε μαμά να σερφάρει άσκοπα στο internet και να κάνει chat στο facebook για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το ωράριό της είναι ανελαστικό και γνωρίζει ότι ο χρόνος είναι πολύτιμος. Γνωρίζει, επίσης, ότι αυτό που έχει σημασία είναι το αποτέλεσμα και όχι να κάθεται με τις ώρες σε ένα γραφείο μπροστά σε έναν υπολογιστή.