Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς καβουρδίζουμε το σουσάμι για 10 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μέλι και μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες ξεκινάμε να ανακατεύουμε διαρκώς για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσ ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ανά κ.σ. μαρμελαδα σταφυλι:
Ενέργεια: 37 kcal
Υδατάνθρακες: 8.6 γρ.
Πρωτεΐνη: 0.7 γρ.
Λιπαρά: 0.2 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 0 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1.1 γρ.
Ενέργεια: 37 kcal
Υδατάνθρακες: 8.6 γρ.
Πρωτεΐνη: 0.7 γρ.
Λιπαρά: 0.2 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 0 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1.1 γρ.
Υλικά
- 800 γρ. μαύρα σταφύλια χωρίς κουκούτσια
- 20 γρ. μέλι
- 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
2 Αυγούστου 2024
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι ή κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα σταφύλια και ανακατεύουμε διαρκώς σε μέτρια φωτιά για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να διαλύονται.
Προσθέτουμε το μέλι, το δενδρολίβανο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 30 λεπτά.
Αφαιρούμε το δενδρολίβανο και με ραβδομίξερ χειρός λιώνουμε τα σταφύλια αφήνοντας και κάποια κομμάτια.