Κοτόπουλο γεμιστό με μανιτάρια

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανά 1 γεμιστό φιλέτο:

Ενέργεια: 389 kcal
Υδατάνθρακες: 7, 7 γρ.
Πρωτεΐνη: 64,8 γρ.
Λιπαρά: 13,1 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 3,7 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2 γρ.

Κοτόπουλο γεμιστό με μανιτάρια
Υλικά

Υλικά για 3 μερίδες:

  • 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα
  • 250 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 1 κρεμμύδι
  • 80 γρ. τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 χουφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1/4 κ.γ. σκόνη αποξηραμένου σκόρδου
  • 1/4 κ.γ. κουρκουμά
  • αλάτι & πιπέρι



Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αναμειγνύουμε το αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά με 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Αλείφουμε με την πάστα το κοτόπουλο και αφήνουμε στην άκρη.

Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε με 1 κουταλιά ελαιόλαδο

Κατεβάζουμε από την φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρύωσουν και ανακατεύουμε με το τυρί κρέμα και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε.

Ανοίγουμε με μαχαίρι μια τσέπη σε κάθε στήθος και γεμίζουμε με το 1/3 του μείγματος.

Θωρακίζουμε και από τις δύο πλευρές το κοτόπουλο στο τηνάνι μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου 25 λεπτά

Σερβίρουμε με άφθονη σαλάτα ή λίγη βραστή πατάτα.