Σε μπολ σπάμε τα αυγά προσθέτουμε το cottage, τη ζάχαρη καρύδας, το baking powder, τη βανίλια και χτυπάμε με ραβδομπλέντερ χειρός.
Ρίχνουμε το τρίμμα καρύδας και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί με ένα κουτάλι. Γεμίζουμε με το μείγμα 12 θήκες για ...
10 Ιουλίου 2017
Αν βιάζεστε να χάσετε κάποια κιλά, αυτή είναι η ιδανική εποχή και τα δροσερά φρούτα του καλοκαιριού θα γίνουν οι καλύτεροι σας σύμμαχοι.
Δευτέρα
Πρωινό:1 φλιτζάνι καφέ, 1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως με 1 κουταλάκι γλυκού μαργαρίνη και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι.
Δεκατιανό: 1 φρούτο εποχής, (όπως βερίκοκο ή ροδάκινο).
Μεσημεριανό: 200 γραμμ. ψητό ψάρι (τσιπούρα, σαργό, σφυρίδα, συναγρίδα) και 1 μπολ σαλάτα.
Βραδινό: Φρουτοσαλάτα με άπαχο γιαούρτι και 1-2 φλιτζάνια φρούτα της επιλογής σας.
Τρίτη
Πρωινό: 1 ποτήρι φυσικό χυμό και 1 τοστ με 1 φέτα τυρί με χαμηλά λιπαρά και 1 φέτα γαλοπούλα.
Δεκατιανό: 2 μικρά φρούτα εποχής.
Μεσημεριανό:1 φλιτζάνι φασολάκια λαδερά με λίγο τυρί χαμηλό σε λιπαρά και 1 φέτα ψωμί, και 1 φλιτζάνι σαλάτα ντομάτα με αγγούρι.
Βραδινό:1 κριθαρένιο παξιμάδι με 2 φέτες τυρί χαμηλό σε λιπαρά και σαλάτα μαρούλι.
Τετάρτη
Πρωινό:1 φλιτζάνι καφέ, 1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως, με 1 κουταλάκι γλυκού μαργαρίνη και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι.
Δεκατιανό:1 γιαούρτι με φρούτα.
Μεσημεριανό: Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας και 1 μπολ σαλάτα.
Βραδινό: Ομελέτα με 2 ασπράδια, 1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως, 1 κομμάτι τυρί φέτα, 1 μπολ σαλάτα.
Πέμπτη
Πρωινό: 2 φρούτα εποχής και 2 κριτσίνια
Δεκατιανό: Γιαούρτι με φρούτα
Μεσημεριανό: Σαλάτα του σεφ με λαχανικά εποχής, 1 φέτα τυρί χαμηλό σε λιπαρά, 1 φέτα γαλοπούλα και 1 κουταλιά σούπας μαγιονέζα light.
Βραδινό: Μια μερίδα μπιφτέκια ψητά στη σχάρα με 2 πατάτες βραστές, 1 φέτα ψωμί, και σαλάτα μαρούλι όση θέλετε.
Παρασκευή
Πρωινό:1 μπολ δημητριακά ολικής αλέσεως και 1 φλιτζάνι γάλα 1,5%.
Δεκατιανό: 2 φρούτα.
Μεσημεριανό: Μια μερίδα ψητό στήθος κοτόπουλου, χωρίς πέτσα, λίγο βρασμένο ρύζι και 1 μπολ σαλάτα.
Βραδινό: Ένα μεγάλο μπολ φρούτα και ένα άπαχο γιαούρτι.
Σάββατο
Πρωινό: 2 φρούτα εποχής και 2 κριτσίνια
Δεκατιανό: 1 γιαούρτι με δυο φρούτα εποχής
Μεσημεριανό: 120 γραμμ. σολομός, ψημένος και 1 μεγάλο μπολ σαλάτα.
Βραδινό: Σαλάτα του σεφ με λαχανικά εποχής, μία φέτα τυρί χαμηλό σε λιπαρά, μία φέτα γαλοπούλα και 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα light.
Κυριακή
Πρωινό: 1 γιαούρτι με φρούτα.
Δεκατιανό: Μία μπάρα δημητριακών με φρούτα
Μεσημεριανό: Μια μοσχαρίσια μπριζόλα ψητή με 1 φλιτζάνι βρασμένο ρύζι και 1 μπολ σαλάτα.
Βραδινό: Σαλάτα χωριάτικη με μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως.
Με τη συνεργασία της Νίκης Τσίγκρη, διαιτολόγος-διατροφολόγος