Απολαυστικές σπιτικές ψαροκροκέτες

Απολαυστικές σπιτικές ψαροκροκέτες

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Εάν αναζητάτε τρόπους για να εντάξετε το ψάρι στη διατροφή των παιδιών, υπάρχουν λύσεις. Οι ψαροκροκέτες και τα fish sticks (ή αλλιώς μπακαλιάρος πανέ) είναι μία πολύ καλή λύση. Είναι ένα εξαιρετικό και υγιεινό γεύμα για τα παιδιά και καταπληκτικός μεζές για τους μεγάλους, ειδικότερα μάλιστα εάν ψηθούν στο φούρνο. Ψαροκροκέτες
  • 1 κιλό μπακαλιάρο παστό
  • 8 μέτριες πατάτες βρασμένες
  • 2 μικρά ή 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κοφτό κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση: Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο, το λιγότερο για 24 ώρες. Στη συνέχεια αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκαλα, αν δεν είναι φιλέτο, και τον κόβουμε με τα χέρια μας σε πολύ μικρά κομμάτια. Πολτοποιούμε τις βρασμένες πατάτες, προσθέτουμε σε αυτές τον μπακαλιάρο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Με βρεγμένα χέρια πλάθουμε κροκέτες, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Αν δεν τις προτιμάμε τηγανητές, τις βάζουμε σε λαδωμένο ταψί, χωρίς να τις αλευρώσουμε, και τις ψήνουμε στους 180-200°C για 10 λεπτά. Μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170-180°C και τις ψήνουμε για 20΄ ακόμη ώσπου να ροδίσουν. Fish Sticks
  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου κατεψυγμένα ή ξαλμυρισμένα
  • 1-2 αυγά
  • αλεύρι
  • τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλάκια πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουταλάκι πάπρικα καυτερή
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση: Ξεπαγώνουμε (ή ξαλμυρίζουμε) τα φιλέτα του μπακαλιάρου και τα αλατίζουμε ελαφρώς. Τα αφήνουμε 10΄ να τα πιάσει το αλάτι και έπειτα τα πιέζουμε με τα χέρια μας για να φύγουν τα επιπλέον υγρά. Κόβουμε κάθε φιλέτο σε παραλληλόγραμμα κομμάτια στο μέγεθος που θέλουμε να έχουν τα fish sticks. Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και λίγο αλάτι (μισό κουταλάκι) μέσα σε ένα μπολ με την τριμμένη φρυγανιά. Περνάμε κάθε κομμάτι από το αλεύρι, μετά από αυγό και τέλος από τη φρυγανιά και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές. Βάζουμε τα fish sticks σε απορροφητικό χαρτί και είναι έτοιμα. Και μην ξεχνάτε πως ο καλύτερος τρόπος για να πείσετε τα παιδιά σας να φάνε ψάρι είναι να τρώτε κι εσείς. Οι γονείς είναι το καλύτερο και επικρατέστερο πρότυπο για τη διατροφή των παιδιών. Επιπλέον, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί όσον αφορά τον καθαρισμό του ψαριού από τα κόκαλα. Συνήθως, ακόμα κι ένα μικρό κόκαλο, που κατά λάθος παρέμεινε πάνω στο ψάρι, μπορεί να γίνει αποτρεπτικός παράγοντας για κάποια παιδιά, ενώ πάντοτε υπάρχει και η πιθανότητα ενδεχόμενου κινδύνου αν το καταπιούν.