Bagel ή τοστ με αυγοσαλάτα & λαχανικά

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Ενέργεια: 328 kcal
Υδατάνθρακες: 30.1 γρ.
Πρωτεΐνη: 15.2 γρ.
Λιπαρά: 16.4 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 4,2 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.9 γρ

*ανά 1 bagel με αυγοσαλάτα
Bagel ή τοστ με αυγοσαλάτα & λαχανικά
Υλικά

Για τα bagels:

 

  • 270 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 360 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% 1 κ.γ. baking powder αλάτι σουσάμι για γαρνίρισμα

 

Για την αυγοσαλάτα:

 

  • 8 σφιχτά βρασμένα αυγά
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 100 γρ. Μαγιονέζα light με απαλή μουστάρδα
  • 1 χούφτα φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο ξύσμα από 1 λεμόνι αλάτι & πιπέρι



Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Εκτέλεση

Για τα bagels:

  • Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking, το γιαούρτι και προσθέτουμε αλάτι.
  • Πλάθουμε μια ομοιόμορφη ζύμη, την αφήνουμε για λίγη ώρα να ξεκουραστεί και χωρίζουμε σε 8 κομμάτια.
  • Με τα χέρια μας ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε κορδόνι και κλείνουμε σχηματίζοντας έναν κύκλο.
  • Βάζουμε τα bagels σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αλείφουμε με κρόκο αυγού και γαρνίρουμε με σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Για την αυγοσαλάτα:

  • Καθαρίζουμε τα αυγά, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε σε μπολ.
  • Προσθέτουμε τη σάρκα των αβοκάντο, τα μυρωδικά ψιλοκκομένα, το ξύσμα από λεμόνι, τη μαγιονέζα light, αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Γεμίζουμε τα bagels με την αυγοσαλάτα.