Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς καβουρδίζουμε το σουσάμι για 10 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μέλι και μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες ξεκινάμε να ανακατεύουμε διαρκώς για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσ ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ενέργεια: 328 kcal
Υδατάνθρακες: 30.1 γρ.
Πρωτεΐνη: 15.2 γρ.
Λιπαρά: 16.4 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 4,2 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.9 γρ
*ανά 1 bagel με αυγοσαλάτα
Υλικά
Για τα bagels:
- 270 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 360 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% 1 κ.γ. baking powder αλάτι σουσάμι για γαρνίρισμα
Για την αυγοσαλάτα:
- 8 σφιχτά βρασμένα αυγά
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 100 γρ. Μαγιονέζα light με απαλή μουστάρδα
- 1 χούφτα φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο ξύσμα από 1 λεμόνι αλάτι & πιπέρι
30 Μαΐου 2024
Εκτέλεση
Για τα bagels:
- Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking, το γιαούρτι και προσθέτουμε αλάτι.
- Πλάθουμε μια ομοιόμορφη ζύμη, την αφήνουμε για λίγη ώρα να ξεκουραστεί και χωρίζουμε σε 8 κομμάτια.
- Με τα χέρια μας ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε κορδόνι και κλείνουμε σχηματίζοντας έναν κύκλο.
- Βάζουμε τα bagels σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αλείφουμε με κρόκο αυγού και γαρνίρουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Για την αυγοσαλάτα:
- Καθαρίζουμε τα αυγά, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε τη σάρκα των αβοκάντο, τα μυρωδικά ψιλοκκομένα, το ξύσμα από λεμόνι, τη μαγιονέζα light, αλάτι και ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε τα bagels με την αυγοσαλάτα.