Φτιάχνουμε την πιο απίθανη και light βάση για brunch και για σνακ, cloudbreads με μόλις 28 θερμίδες το ένα!!
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα ρίχνουμε σε δύο ξεχωριστά μπολ.
Στο μπολ με τα ασπράδια ρίχνουμε το baking κα ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ενέργεια: 328 kcal
Υδατάνθρακες: 30.1 γρ.
Πρωτεΐνη: 15.2 γρ.
Λιπαρά: 16.4 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 4,2 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.9 γρ
*ανά 1 bagel με αυγοσαλάτα
Υλικά
Για τα bagels:
- 270 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 360 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% 1 κ.γ. baking powder αλάτι σουσάμι για γαρνίρισμα
Για την αυγοσαλάτα:
- 8 σφιχτά βρασμένα αυγά
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 100 γρ. Μαγιονέζα light με απαλή μουστάρδα
- 1 χούφτα φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο ξύσμα από 1 λεμόνι αλάτι & πιπέρι
30 Μαΐου 2024
Εκτέλεση
Για τα bagels:
- Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking, το γιαούρτι και προσθέτουμε αλάτι.
- Πλάθουμε μια ομοιόμορφη ζύμη, την αφήνουμε για λίγη ώρα να ξεκουραστεί και χωρίζουμε σε 8 κομμάτια.
- Με τα χέρια μας ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε κορδόνι και κλείνουμε σχηματίζοντας έναν κύκλο.
- Βάζουμε τα bagels σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αλείφουμε με κρόκο αυγού και γαρνίρουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Για την αυγοσαλάτα:
- Καθαρίζουμε τα αυγά, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε τη σάρκα των αβοκάντο, τα μυρωδικά ψιλοκκομένα, το ξύσμα από λεμόνι, τη μαγιονέζα light, αλάτι και ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε τα bagels με την αυγοσαλάτα.