Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς καβουρδίζουμε το σουσάμι για 10 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μέλι και μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες ξεκινάμε να ανακατεύουμε διαρκώς για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσ ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ενέργεια: 290 kcal
Υδατάνθρακες: 28.6 γρ.
Πρωτεΐνη: 23.2 γρ.
Λιπαρά: 8.7 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 3.3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3 γρ.
*ανά μερίδα (½ συνταγής)
Υλικά
Yλικά για 2 μερίδες:
- ½ κούπα κινόα
- 1 κούπα ζωμός λαχανικών (ή κοτόπουλου)
- 250 γρ. φιλέτο κοτόπουλου χωρίς πέτσα
- 10 ντοματίνια
- 8 ελιές
- ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- ¼ κ.γ. σκόνη τσίλι
- 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- 2 κ.γ. ελαιόλαδο
- φρέσκος μαϊντανός (προαιρετικά)
- ½ λεμόνι (προαιρετικά)
- αλάτι & πιπέρι
30 Μαΐου 2024
Εκτέλεση
- Σε κατσαρολάκι φέρνουμε σε βρασμό το ζωμό λαχανικών, προσθέτουμε την κινόα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε χωρίς να ανακατεύουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι η κινόα να απορροφήσει όλα τα υγρά.
- Σε μπολάκι αναμειγνύουμε τα μπαχαρικά για το κοτόπουλο, τα 2 είδη πάπρικας, τη σκόνη τσίλι, αλάτι και πιπέρι και περνάμε από το μπολ το ή τα φιλέτα κοτόπουλου και απλώνουμε παντού τα μπαχαρικά.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε ψηλή φωτιά θωρακίζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ψήνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου για άλλα 20-25 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος τους).
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη μισή κινόα, το μισό κοτόπουλο κομμένο σε φέτες, ντοματίνια ελιές και γαρνίρουμε με μαϊντανό και λεμόνι.