Bowl με κοτόπουλο και κινόα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Ενέργεια: 290 kcal
Υδατάνθρακες: 28.6 γρ.
Πρωτεΐνη: 23.2 γρ.
Λιπαρά: 8.7 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 3.3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3 γρ.

*ανά μερίδα (½ συνταγής)
Bowl με κοτόπουλο και κινόα
Υλικά

Yλικά για 2 μερίδες:

 

  • ½ κούπα κινόα
  • 1 κούπα ζωμός λαχανικών (ή κοτόπουλου)
  • 250 γρ. φιλέτο κοτόπουλου χωρίς πέτσα
  • 10 ντοματίνια
  • 8 ελιές
  • ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • ¼ κ.γ. σκόνη τσίλι
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • φρέσκος μαϊντανός (προαιρετικά)
  • ½ λεμόνι (προαιρετικά)
  • αλάτι & πιπέρι



Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Εκτέλεση
  • Σε κατσαρολάκι φέρνουμε σε βρασμό το ζωμό λαχανικών, προσθέτουμε την κινόα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε χωρίς να ανακατεύουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι η κινόα να απορροφήσει όλα τα υγρά.
  • Σε μπολάκι αναμειγνύουμε τα μπαχαρικά για το κοτόπουλο, τα 2 είδη πάπρικας, τη σκόνη τσίλι, αλάτι και πιπέρι και περνάμε από το μπολ το ή τα φιλέτα κοτόπουλου και απλώνουμε παντού τα μπαχαρικά.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε ψηλή φωτιά θωρακίζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ψήνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου για άλλα 20-25 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος τους).
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη μισή κινόα, το μισό κοτόπουλο κομμένο σε φέτες, ντοματίνια ελιές και γαρνίρουμε με μαϊντανό και λεμόνι.