Carrot cake χωρίς γλουτένη

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Aνά κομμάτι (50 γρ.):

Ενέργεια: 204 kcal
Υδατάνθρακες: 21.1 γρ.
Πρωτεΐνη: 5.2 γρ.
Λιπαρά: 10.3 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 1.8 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.7 γρ.

Carrot cake χωρίς γλουτένη
Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι αμυγδάλου (2 κούπες)
  • 100 γρ. τρίμμα άγλυκης καρύδας (1 κούπα )
  • 2 κ.σ. baking powder
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 4 κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.γ γαρίφαλο
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 4 αυγά
  • 80 γρ. ταχίνι ή βούτυρο αμυγδάλου
  • 200 γρ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 60 γρ. γάλα αμυγδάλου ή άλλο φυτικό
  • 60 γρ. λάδι καρύδας
  • 3 κούπες τριμμένο καρότο (350 γρ)
  • 40 γρ καρύδια χοντροκομμένα
  • 40 γρ. σταφίδες
  • Αλάτι 

Για το frosting

  • 200 γρ τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
  • 20 γρ. κρυσταλλική στέβια



Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο :

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 0 / 5. Προσμέτρηση ψήφων: 0

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπολ ρίχνουμε τα στερεά υλικά (αλεύρι αμυγδάλου, καρύδα, baking, σόδα, αλάτι, μπαχαρικά και ανακατεύουμε. Σε άλλο μπολ ρίχνουμε τα υγρά υλικά (αυγά, ταχίνι, μέλι, γάλα, λαδί καρύδας, καρότο) και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα στερεά μέσα στα υγρά, προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε.

Γεμίζουμε 2 τσέρκια ή στρογγυλά ταψάκια 18-20 cm.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 35′-40′

Σημαντικό tip: Πριν καλύψουμε με το frosting αφήνουνε να κρύωσουν τα κέικ πολύ καλά!

Για το frosting

Ανακατεύουμε καλά το τυρί κρέμα με την στέβια. Απλώνουμε λίγο από το μείγμα ανάμεσα στα 2 κέικ(περίπου 2-3 κ.σ.).

Τοποθετούμε το ένα κέικ πάνω στο άλλο σαν τούρτα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο τυρί κρέμα. Προαιρετικά γαρνίρουμε με έξτρα καρύδια.