ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη Φαρίν απ και το αλάτι και προσθέτουμε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από τη φέτα και το αυγό για άλειμμα.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και κατόπιν ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη.
Τρίβου ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ενέργεια: 51 kcal
Υδατάνθρακες: 6.1 γρ.
Πρωτεΐνη: 2 γρ.
Λιπαρά: 2.3 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 0.8 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1 γρ.
*ανά 30 γρ.
Υλικά
Υλικά για ένα βάζο:
- 250 γρ. φρέσκο καθαρισμένο αρακά
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 10 φύλλα δυόσμου
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 30 ml ζεστό νερό
- λίγη σκόνη σκόρδου
- λίγη σκόνη κρεμμυδιού
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- αλάτι
30 Μαΐου 2024
Εκτέλεση
Αγαπάμε το χούμους, γευστικά & διατροφικά και μπορούμε να το φτιάχνουμε με διάφορα λαχανικά, ώστε να του μειώνουμε τις θερμίδες και να του αυξάνουμε τη θρεπτική αξία. Πάμε σήμερα να το φτιάξουμε με φρέσκο αρακά.
• Βράζουμε για 15 λεπτά τον αρακά και σουρώνουμε.
• Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε όλα τα υλικά, τόσο απλά.
• Απολαμβάνουμε το χούμους αρακά πάνω σε ψωμί ή φρυγανιές ή κράκερ & προαιρετικά γαρνίρουμε με αρακά, μέλι & καρύδια.