Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς καβουρδίζουμε το σουσάμι για 10 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μέλι και μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες ξεκινάμε να ανακατεύουμε διαρκώς για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσ ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ενέργεια: 51 kcal
Υδατάνθρακες: 6.1 γρ.
Πρωτεΐνη: 2 γρ.
Λιπαρά: 2.3 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 0.8 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1 γρ.
*ανά 30 γρ.
Υλικά
Υλικά για ένα βάζο:
- 250 γρ. φρέσκο καθαρισμένο αρακά
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 10 φύλλα δυόσμου
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 30 ml ζεστό νερό
- λίγη σκόνη σκόρδου
- λίγη σκόνη κρεμμυδιού
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- αλάτι
30 Μαΐου 2024
Εκτέλεση
Αγαπάμε το χούμους, γευστικά & διατροφικά και μπορούμε να το φτιάχνουμε με διάφορα λαχανικά, ώστε να του μειώνουμε τις θερμίδες και να του αυξάνουμε τη θρεπτική αξία. Πάμε σήμερα να το φτιάξουμε με φρέσκο αρακά.
• Βράζουμε για 15 λεπτά τον αρακά και σουρώνουμε.
• Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε όλα τα υλικά, τόσο απλά.
• Απολαμβάνουμε το χούμους αρακά πάνω σε ψωμί ή φρυγανιές ή κράκερ & προαιρετικά γαρνίρουμε με αρακά, μέλι & καρύδια.