Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια, τα ψιλοκόβουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο.
Αλείφουμε τα μανιτάρια με το μείγμα ελαιολάδου, αλατοπιπερώνουμε, τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλ ...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ενέργεια: 51 kcal
Υδατάνθρακες: 6.1 γρ.
Πρωτεΐνη: 2 γρ.
Λιπαρά: 2.3 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 0.8 γρ.
Φυτικές Ίνες: 1 γρ.
*ανά 30 γρ.
![Χούμους αρακά](https://deltamoms.gr/wp-content/uploads/2024/05/ΧΟΥΜΟΥΣ-ΑΡΑΚΑ-scaled.jpg)
Υλικά
Υλικά για ένα βάζο:
- 250 γρ. φρέσκο καθαρισμένο αρακά
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 10 φύλλα δυόσμου
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 30 ml ζεστό νερό
- λίγη σκόνη σκόρδου
- λίγη σκόνη κρεμμυδιού
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- αλάτι
30 Μαΐου 2024
Εκτέλεση
Αγαπάμε το χούμους, γευστικά & διατροφικά και μπορούμε να το φτιάχνουμε με διάφορα λαχανικά, ώστε να του μειώνουμε τις θερμίδες και να του αυξάνουμε τη θρεπτική αξία. Πάμε σήμερα να το φτιάξουμε με φρέσκο αρακά.
• Βράζουμε για 15 λεπτά τον αρακά και σουρώνουμε.
• Σε πολυκοπτικό μηχάνημα χτυπάμε όλα τα υλικά, τόσο απλά.
• Απολαμβάνουμε το χούμους αρακά πάνω σε ψωμί ή φρυγανιές ή κράκερ & προαιρετικά γαρνίρουμε με αρακά, μέλι & καρύδια.